Fredag 16 juni

Fluffy

Fluffy och Pippi

Har presis varig hos veterinären med Fluffy. Hon har slutat att äta. Till och med hennes favoritben som är lindade med bacon har hon ratat. Jag blev orolig och tänkte att det var hennes tandkött. Det var lite svullet och rött. Tänkte att hon behövde en ordentlig rengöring av tandköttet och beställde tid till veterinär. Hon var inte heller lika glad på stranden som vanligt. Normalt brukar jag ha Fluffy flera 100 meter framför mig och Pippi 25 meter bakom mig och ibland vid sidan av mig. Fluffy har halkat efter på stranden och stannat upp och lagt sig ner. Jag har kortat av min runda och inte gått lika långt, men tänkt att hon mår allmänt dåligt av tänderna.

Kom till veterinären i dag och han konstaterade först att hon hade halsfluss och sedan att hon hade skadat ryggen. Hade väldigt ont när han tryckte på ett speciellt ställer på ryggen och kunde inte sträcka ut bakbenen. Jag undrar om jag har smittat henne med mitt diskbråck, men han menade att hon nog hade hoppat upp eller ner från något och hamnat fel. Ja alltså stackars Fluffy hade både halsfluss och ont i ryggen. Det var inte så konstigt att hon har varit stilla och inte velat äta. Att hon har varit stilla har jag ju skyllt på värmen. Det är varmt här nu. 22 grader klockan 07:00 för att sedan bara stiga under dagen upp till 30 – 32 grader på dagen. Jag själv har ju inte heller velat vara speciellt aktiv på dagtid. Nätterna däremot är helt underbara.

Nu har Fluffy alltså fått smärtstillande intramuskulärt samman med antibiotika och jag har fått 4 olika mediciner till henne som jag skall ge till henne i 10 dagar. Blir spännande att se hur jag skall få det till. 2 av dem är flytande, men 2 av dem är tabletter, får nog skaffa leverpastej, det brukar ju gå. I dag får hon inte äta något. Pippi såg lätt förebrående ut när jag tog undan maten som alltid står framme normalt. Hon såg också väldigt förebrående ut när jag lämnade henne här hemma för att åka iväg med Fluffy till veterinär. Har nog inte hämtat sig ännu. Dessutom får Fluffy inte gå på tur på några dagar. Det blir nog till att stanna hemma från stranden några dagar. Det kommer nog både Pippi och jag att sakna. Korta promenader alltså från i dag. Det är inte nyttigt för mig, det var ju en av de morgonrutinerna som jag behöver för att röra på mig, när det blir så varmt på dagen att man inte orkar röra på sig.

Tandköttet var lite inflammerat på henne också, men inte så farligt menade veterinären. Jag fick likväl tid för rengöring av tänderna till henne, redan nu i eftermiddag. Det är ju bra ändå.

Ja det blev alltså en del hundprat i dag.