Fredag 25 augusti

LÄGG TILL INNEHÅLL

Sopsortering

Äppelträdet som ger lite för många äpple föratt man skall kunna äta alla.

Sista dagen i Sverige, imorgon reser jag till Spanien igen. Har varit med och lämnat min sonson på hans folkhögskola i närheten av Växjö. Jättefina omgivningar där. Lite trist och lite spännande när barnbarnen flyttar hemifrån. Det var det tredje barnbarnet som flyttade. Min son tog en bild av honom och mig i Växjö, jag ser ut som en liten rund pygmé som står och håller i någon lång och stilig man. Det var inte så länge sedan han bara nådde mig till midjan och nu når jag alltså honom till hans midja. Håller tummarna för att han skall trivas och få fina erfarenheter av sin första flytt hemifrån, lär inte bli den sista. Hans mamma har dock redan hyrt ut hans rum, så nu får han stanna där ett tag. Ja, kanske inte direkt hyrt ut. Det var en studerande som hon kände hans föräldrar som frågat om killen kunde bo hos dem ett tag, innan han fick sin egen bostad. Det handlar bara om några veckor, så det blir nog bra. Min son tycker det känns lite för mycket att ha någon här. Skulle nog helst vara utan någon i det rummet, kanske allra helst att han fortfarande hade sin son hemma hos sig. Han var nog mer tagen av avskedet än vad hans son var. Det är väl så det skall vara.

Jag fick äran att köra deras Volvo från Växjö. Det var en dröm. Det finns en massa tekniska effekter på den som jag aldrig har haft på en bil. T ex att den bromsar in när man kommer för nära en annan bil osv. Helt fantastiskt, jag som älskar sådana tekniska prylar. Hela bilen är en teknisk pryl. Vill ha en sådan, får ingen.

Sedan var det det här med sopsortering i Örebro. Påminn mig om att aldrig flytta till Örebro. Synd för att det är en så fin stad. Fina skogar att gå promenader med hundarna i, jättefin park alldeles i närheten här och ett väldigt bra utbud av shoppingmöjligheter, för att inte tala om svartån som rinner igenom hela Örebro och slottet som speglar sig i vallgraven. Alltså en fantastisk stad, men sopsorteringen hade jag inte klarat att överleva. Här diskas flaskor, mjölkkartonger, smörkartonger osv osv. Allt skall diskas. Det innebär att det nästan är helt omöjligt att plocka undan så att det ser hyfsat ut på ytan. Allt rinner över. Jag har försökt att städa i dag, ingen lätt uppgift. Har absolut inte vågat mig på det innan, men min son bad mig om att dammsuga. Lite svår att dammsuga om man inte först plockar undan i mitt tycke i alla fall. Det blir liksom inte så stor mening att dammsuga mellan kartonger och skor och allt annat. Jag tror att jag kommer att få backning på min städning, att jag har lagt saker fel osv. Diskade flaskor, smörkartonger, mjölkkartonger osv har jag lagt i en påse. Helt säker på att det inte är så jag skall göra det. Gick ut med pizzakartonger en dag och la i soptunnan, det skulle jag inte ha gjort, det var fel. De skulle också diskas och förvaras på ett annat ställe, inte så konstigt att det svämmar över och snart kanske blir som hos de där samlarna som man gör TV program om. Nu är det ju inte så att jag är städgalen, utan precis tvärtom, men när jag städar så vill jag i alla fall se en viss skillnad. Jag har gömt två vinkartonger i bilen, körde runt och letade efter en sådan där helt vanlig soptunna, som man alltid hade ute i skogen och vid promenadstråk tidigare, men icke. De finns alltså inte mer, undrar hur alla campare och andra skall göra med sina sopor. Eller t ex efter en picnic, skall de stuva in allt i bilen och ta hem korvförpackningar osv hem för att diska dem först. Är folk så duktiga. Ja, alltså jag hade inte kunnat klara av det. Jag tror jag hade blivit psykotisk långt innan jag hade fått till det med alla sopor som skall diskas och sorteras i röda, gula, svarta osv plastpåsar. Undrar hur miljömedvetet det är?? Ja, bara en undran. Glad att jag bor i Spanien, där man bara kastar saker, inte ens burkarna behöver man återvinna. Ja, man kan kanske säga att jag inte förstår allvaret med sopsortering, och det är säkert helt sant, för det göra jag inte. Upplever att det har gått til överdrift. Förstår inte meningen med att diska saker innan man skall sortera det på sopstationen. Tror inte att det är så rent där inte. Skulle vara lite spännande att se hela processen. Tor alltså inte helt på den.

Har också gömt äpple i skogen, tog med 3 stora påsar som jag hällde ut i skogen. Hoppas att det finns något rådjur där som har glädje av dem. Min son trodde mer på att vildsvinen skulle njuta gott av dem. Har ingen aning om hur man skulle sopsortera dem annars.