Lördag 11 mars

LÄGG TILL INNEHÅLL

Det där med språk

En totalt avslappad långhårig Pippi

Har gjort det vanliga i dag också, gått på stranden och träffat ett engelskt par som inte har varit där i veckan tidigare. Hon hade fått ont i ryggen, fick nu injektioner varje dag. Kul att se dem igen, men synd om henne. De fick gå väldigt långsamt.

Det blir lite kul med språk här. Jag blandar nu friskt engelska, tyska, norska och svenska. Ett och annat spanskt ord smyger sig också in. Det har blivit så att jag nu inte kan prata något språk. Jag tror nog att ingen förstår mig nu, inte ens svenskar. Jag kan börja en mening med Guten morgen, nice day today, underbart with sin, nydelig playa. Ingen förstår och jag förstår ju knappt själv vad jag säger. Mitt huvud är inte gjort för att byta språk. Vill ju så gärna lära mig spanska, men om jag inte använder samma ord minst 2-3 veckor i sträck, varje dag så kommer jag inte ihåg ordet längre. Demens?? Nej, tror inte ens det, tror att det är mitt dåliga språkminne som slår in.

I dag var jag på marknad, den vid Lidl, den heter säkert något annat, men det har jag inte lärt mig. Jag kallar den: ”den vid Lidl”. Köpte bilshampoo där, har inte funnit det ens på China merca som annars har allt, men alltså inte bilshampoo. Hoppas att det nu inte är något schampoo som förstör bilen helt.

På marknaden är det ännu värre med språk, där hör man en del spanska, men inte så mycket att man kan lära sig något av det. Men man hör svenska, norska, danska, tyska, engelska, holländska, ryska osv. Det är en salig blandning, så efter en tur på marknad så är min språkförbistring total. Allt surrar som ett getingbo i huvudet, men lite kul att det finns så många nationaliteter på en så liten yta och att ingen där tror att någon annan förstår vad de säger. Ja, det gör jag ju inte heller. Men kul att höra svenska och norska som snackar högt med varandra om saker som de aldrig hade snackat så högt om i sina egna länder, eftersom det är helt övertygade om att det bara är de som snackar svenska respektive norska.

Petras lunchbar är ny sidan om marknaden, så nu skall jag kanske kalla marknaden den vid Petras lunchbar istället. Där spelar man ABBA, så att genljuder över hela marknaden. Kanske man skall känna sig som hemma. Men jag tror inte att man spelar ABBA, så mycket hemma som här nere.