Lördag 15 juli

Miljö och friskvård.

WHO har bekräftat att det vackra klimatet runt på Costa Blanca var ett av de hälsosammaste områdena i världen att leva i. Speciellt bra för astma, artrit och hudproblem. Man menar också att man lever längre om man får sol året om. Anledningen menar man är sol och saltsjöarna i detta området. Hipp, hipp hurra. Hur gammal kommer jag att bli här nere. Jag läser samtidigt att det bästa man kan göra för miljöen är att inte skaffa sig barn. Det loppet är ju kört, men lovar jag skall i alla fall inte skaffa fler barn. Kanske inte bara ett fritt val för att skona miljöen, biologien har ju faktiskt fortfarande någon påverkan på våra val. Vet inte hur länge, men än så länge. Ja den forskningen som är gjord på Lunds universitet har kommit fram till detta förvånande resultat. Skaffa inte fler barn. Låt människorna dö ut så kommer jordens miljö att bli bättre. Det blir som att säga: ”Gör ditt för miljöen idag, gå ut och slå ihjäl någon människa, kanske dig själv också” Köerna i affärerna kommer att minska, bilarna minskar, flygtrafiken minskar. Jippi, här har vi alltså lösningen. Tur att vi har forskning. Lösningen var ju så enkel. Heja terrorister, ni gör det enda rätta för miljöen.

Läkemedelsbolagen är också ganska duktiga på det, som t ex deras kolesterolsänkande mediciner. Jag är själv ganska övertygad om att den tar mer liv än vad den räddar. Idag vet vi faktiskt att de prover man tar på högt kolesterol är klart missvisande, då de mäter mängden av kolesterol och inte tar någon som helst hänsyn till om det är det farliga kolesterolet eller det ofarliga kolesterolet som är högt. Likväl fortsätter läkemedelsbolagen att tjäna pengar på detta. Visste ni att Pfizer tjänade 90 miljarder kronor 2007 på sitt kolesterolsänkande preparat. Inte konstigt att de fortsätter att göra reklam för att vi behöver dessa preparat, även om vi också vet att det finns ganska äckliga biverkningar. Och dessutom om man minskar kolesterolet i blodet för mycket kan man riskera att  få muskel- och leverskador, nedsatt syn och njursvikt. Muskelbesvär förekommer hos minst 20 procent, samma sak med impotens, (inte något som jag bryr mig så mycket om) finns också forskning på att depression, dåligt minne, cancer och aggressivitet ökar. Allt detta bidrar ju till att folk antingen tar livet av sig själv eller slår ihjäl någon annan, så fortsätt med kolesterolsänkande medicin för att på det viset bidra till miljöen.

Ja det blev kanske lite mycket kring detta, men kapitalet bestämmer, det är något som är klart. Det man tjänar pengar på det kommer forskningen att bli vinklad i. Detta gäller också mat, som t ex gluten och laktoseintolerans. Det vet vi också att den inte existerar i den grad man skulle tro när man ser på glutenfria och laktosfria  produkter som säljs. Men livsmedelsindustrin tjänar ju en massa pengar på det och då kommer det också att finnas rapporter som är vinklade på att vi skall köpa dessa produkter för hälsans skull. Vi är väldigt upptagna av hälsa, när det bästa vi kan göra är att dö tidigt för miljöens skull. Lite tankeväckande!!

Min granne är nu hemma i Belgien igen. Fick ett meddelande på messenger från hennes make. Har inte svarat på det ännu. Han tackar mig för min support av hans fru. Men nämner också hennes döttrar som häxor och onda människor. Klarar liksom inte av att svara på det. Kan förstå att hon har problem med sina döttrar om hon tillåter sin man att prata om dem på det sättet. Ja, det är inte lätt när man måste ha sympati för att man känner sig som ett offer. Offerrollen är inte så kul, varken för en själv eller för andra.

Annars går det framåt med min diet. Klarar bra av att hålla mig inom 700 – 800 kalorier om dagen. Det blir inte mycket mat, eller dryck, men känner mig i alla fall inte hungrig och vågen är på väg på rätt håll. Kanske lite mer yr, men inte mer än att jag kan förhålla mig till det. Värmen håller också i sig här. Tur att det finns en bassäng, ungefär var 10:nde minut måste man svalka sig i den. Den svalkar även om den håller ca 28 grader nu. Jag tycker om när badvattnet är varmt. Inte lika chockartat att dyka ner i den som när den låg på 22 grader. Många har jag hört menar att det inte kan vara svalkande, men jag lovar, det är det.