Lördag 22 juli

Underbara kvällar.

En underbar kväll i La Marina

Sitte nu ute Klockan 23:00 och 27 grader. Kvällarna är helt underbart här. Jag bara älskar dem. Dalarna kanske lite för varma för att ligga dirket i solen, men i skuggen är det skönt och att bara gå ner i bassängen, lugnt och sakta är också helt underbart på dagen. När det är lite kalt i bassängen dyrker jag alltid i för att slippe tvekan om jag skall eller skall inte doppa mig. Nu när vatnet är så varmt, så känns det väldigt skönt att bara gå i och omslutas av vattnet, jag lovar det svalkar även om det är varmt. Att bara flyta fram i det är en upplevelse som jag inte vill vara utan. Att gå omkring här i La Marina tidigt på morgonen är också något jag njute av. Dofterna från alla blommorna är helt underbart. Oleandern blommar nu längs vägarna som om det var deras sist önskan i världen. Vita, rosa, röda och i en massa färger. Visste inte att det fanns så många färger. Man säger att Spanien är brunt och trist på grund av solen, men Spanien har tydligen gjort något med bevattningen, då de har många fler färger än vad jag hade inbillat mig på grund av blommorna som blommar som bäst nu. Ja, det finns gröna färger också, men blommorna säger sitt tydliga språk med mångfalden av färger.

Idag hade jag bestämt mig för att plugga spanska för att kunna lära mig lite. Behöver som sagt massa repetioner, verkar som mina beslut inte är så bestämda som jag bestämmer i förväg att de skall vara. Men det bästa är ju allt annat man får gjort, när man försöker att undvika att göra något. Har fått rensa lite löv och ogräs i trädgården, fått tvättat bilen och tvättat kläder och städat inomhus litegrann, inte så mycket. Det är väldigt produktivt att ha något som man inte ville göra. Så mycket annat man får gjort i stället. Men alltså det blev inte så mycket pluggade av spanska. Men fick lyssnat på en helt bok under tiden som jag gjorde andra saker. Kunde ju ha lyssnat på lite spanska, men gjorde alltså inte det.

Kom inte ens iväg till affären som jag hade bestämt att jag skulle. Kan det vara värmen, eller kan det vara jag. Ja, ni undrar kanske hur det går med min bantning. Fram till i torsdags hade jag faktiskt varit väldig duktig. Gav mig själv en klapp på axeln, ställde mig på vågen, den hade inte rört sig. Började äta, kex och ost, hade inte så mycket annat hemma. Gav mig själv tillåtelse att ge upp. Såg mig i spegeln och bestämde mig för att det är faktist så här du ser ut, acceptera det. Gjorde det hela torsdagen och fredagen. Men inte i dag. Får börja om igen. Hur många gånger har jag gjort det. Har köpte en ny våg i går. En Rolls Royce våg. Den visade lite lägre vikt än den som inte hade rört sig till trots för 700 kalorier diet. Kanske den kan motivera mig. Söker alltid något som skall kunna motivera mig. Har nu bestämt mig för att kasta kexen och ostarna som jag hade kvar efter ostbrickan som jag bjöd grannen på. Jag kan alltså inte ha något sådant i huset, då kommer alltid den där dagen, då jag ger upp och börjar äta av allt jag har hemma. Är det någon som känner igen sig. Verkar ganska desperat när man tar till allt i kylskåpet, gammalt eller gott, spelar plötsligt inte någon roll alls. Vad bra jag är på det här, alltså.