Lördag 29 juli

Högtrycksspolning

Ännu en soluppgång som lovar varmt och   Soligt, som vanligt.

Som vanligt varmt och gott. Lite för varmt för att arbeta. Men hör och häpna har just nu högtrycksspolat alla klinkersen och det är många, eftersom jag valde bort konstgräs och har klinkers på hela tomten. Skall man jobba i värmen så är det ju ändå bäst att arbeta med vatten, men i direkt solljus hjälper det ändå inte. Svetten bara rinner av mig, måste nog kasta mig i poolen, men sitter först ner och hämtar andan en stund och vätskar upp mig. Dricker vatten, jag som inte ens tycker om vatten, men det går med kolsyrat, tur att jag har en sifon.

Lyssnar också på musik. Var igår och köpte JBL flip, charter 3, 2 stycken. Ja, jag hade undersökt och läst på, så det var dessa jag ville ha. Min högtalare har lagt av härnere. Visserligen klarar väl jag mig utan, men ibland tycker också jag att det är mysigt att lyssna på musik. Ja, jag hade läst på och tagit del av olika tester på bluetooth högtalare. Och jag älskar ju teknik, även om jag faktiskt inte kan höra så stor skillnad på en bra och en dålig högtalare. Det finns ju de som kan det. Mitt tonöra är ju på livslång semester. Det är många som inte tror det. Men det är den bittra sanningen.

I vilket fall som helst, så skall det vara bra ljud i dessa och så kan koppla ihop dem, så att de spelar samma musik i alla. Det fanns till och med reklam för att man kunde koppla ihop så pass många som 1000 stycken. Vad man nu skall med samma musik i 1000 högtalare. Det förstår jag inte. Ja, jag skall inte skaffa mig 1000, men 2 var ju lite kul. Men sedan är det ju det också med teknik, det tar lite tid att sätta sig in i. Jag tillbringade alltså gårdagen med att dels leta bruksanvisning på svenska på nätet. Spanskan har jag ju som sagt inte tillägnat mig ännu, om någonsin. Det är kul med nätet, när jag äntligen hittade en sida där det stod att jag skulle kunna lasta ned bruksanvisning, säger min nätmotor att tyvärr kan den inte lasta ned och öppna den sidan. Ja, då måste man alltså experimentera lite. Jag kunde ju alltså lyssna på musik på en högtalare i taget, men då hade jag ju bara behövt att köpa en högtalare. Apple store har mycket och hade alltså också en app som hette: JBL Connect. Provade den. Den sade att mina högtalare inte var uppdaterade, jag som precis hade köpt dem. Konstigt. Allt går ut på datum innan det har hamnat i butikerna. Började med att uppdaterad den ena. Sedan hittade den inte den andra. Efter många knapptryckningar hit och dit, hittades den andra också. Måste också uppdateras. Och så vidare, gårdagen gick åt till detta. Ja, jag har faktiskt löst problemet, så nu hör jag samma musik på båda högtalarna. Har en inne och en ute. De är portabla och vattentäta så jag kunde ha den utan även om jag högtryckstvättade. Jag försökte inte att spruta vatten direkt på den, men i en test hade man i alla fall försökt att släppa ner den i ett badkar med vatten. Det hade funkat. Jag tror inte jag skall försöka.