Måndag 16 januari

En vanlig måndag

Måndag den 16 januari 2017. Har nu bara 14 dagar kvar att jobba. Det känns väldigt konstigt. Vad skall jag fylla tiden med efter det. I början har jag nog med att packa och se vad jag kan ta med mig till Spanien och vad jag kan förvara här i Norge och vad jag måste kasta. Massa papper att gå genom och saker att avsluta, men sedan då.

Att få en massa fritid har ju varit min dröm i ett långt liv, med en massa ting som jag skulle räcka och en massa ting som jag inte räckte. Det är verkligen att lära sig ett nytt yrke. Jag fyller ju redan dagen med rutiner som när jag skall gå ut med hundarna.

Jag läser också överallt att man skall vara social för att ha ett bra liv. Hur skall man bli det, när de flesta jobbar och faktiskt inte har tid till att vara sociala, då de är sociala både i arbetet och med alla aktiviteter som de och övriga familjen har.

Så här får jag ju inte skriva. Min dotter säger att min blogg blir så sorglig att läsa och att jag måste vara lite mer humoristisk. Så jävla mycket skoj har jag ju inte, även om jag då och då kan se det humoristiska i mitt liv.

En sak har jag i alla fall lärt mig, att när det inträffar jobbiga saker så blir det en rolig historia efter en tid. Det är väl likadant med att säga adjö till sitt jobb. Det kan bli en kul historia om kanske redan ett halvt år. Får tänka på det.

Jobbar i tankarna på allt kul jag kan göra och som jag innan inte har haft tid till. Min syster ringde häromdagen och sade att det skulle bli en släktträff den 21 maj. En sådan sak tackade jag automatiskt nej till innan, då jag jobbade, men nu kan jag kanske tänka mig att likväl tacka ja. Det är väl det som det handlar om också när man skall vara social, att tacka ja, inte nej till olika saker.