Måndag 17 juli

Åter igen spansk kurs

Jag började en ny spansk kurs i dag. Jag hade ju redan från början bokat den, men vet inte om jag hade gjort det om jag vetat hur jag skulle känna det med den förra kursen. Då bestämde jag mig ju för att klara mig på engelska här nere. Kom i alla fall dit, redan klockan 08:00, då jag inte var helt säker på om de skulle testa mig igen, det är det de gör på måndagarna klockan åtta. Det skulle de inte. Alla kände igen mig, jag hade tydligen gjort intryck med att bara gå därifrån och säga att nu klarar jag inte mer. Det kändes både bra och inte bra. Det tog mycket hänsyn till mig. Frågade om det var okej för mig att börja i en grupp som redan hade hållit på i en vecka. VI är faktiskt 8 stycken i den gruppen. Från Korea, Tyskland, Australien, USA,  och till och med en svenska till, men hon är nog inte mer än 23-24 år. En av dem är faktiskt bara 16 år. En fyllde år i dag. Läraren frågade ut oss alla när vi fyllde år, naturligtvis på spanska och vi måste också svara på spanska. Jag förstod ju som vanligt inte något, och han började med mig, så jag kunde inte utgå ifrån vad de andra svarade. Han började då att sjunga. Ja, han kan ju inte veta att det är helt bortkastat på mig, hör ju inte en ton. Han sjöng kanske ”Happy birthday”, inte vet jag. Men det är ju lika mycket grekiska för mig som grekiska. Hör ju inte sådant. Men slutligen sa ha det på engelska, AHA, då förstod jag. Skall kanske hålla mig till engelska istället. Alla de andra förstod ju i alla fall. Jag som alltid har önskat att jag skulle kunna sjunga, men har ju accepterat att det aldrig blir fallet. Alla andra tror ju faktiskt att alla kan lära sig att sjunga. Så är inte fallet. Jag älskar musik men kan varken höra toner eller sjunga. Så är det bara.

Kort uppdatering i dag. Måste ju plugga spanska.