Måndag 19 juni

Det går fortfarande i Fluffys tecken.

I fredags var jag igen hos veterinären med Fluffy. Hon skulle få sina tänder fina, ja tandsten och tandkött alltså. Hon fick en spruta och somnade lugnt in i min famn. Fick lämna henne och skulle hämta henne en timme efteråt. När jag kom var den positiva och glada sekreteraren ensam. Veterinären hade gått. Han kommer ju till La Marina från den större kliniken som ligger i Guardamar. Sekreteraren var inte lika glad och positiv nu. Hon sade att när Fluffy var sövd så uppfattade veterinären att hon hade något i magen. Jag blev til is, trodde att hon skulle säga att hon hade fått en cancersvulst eller något liknande. Hon sade att de hade skickat iväg blodprov til kliniken i Guardamar där der har sitt laboratorium, och hade fått konstaterat att hon hade hepatit. Omöjligt menade jag, hon är ju vaccinerad. Fick fler mediciner som jag hämtade ut på Apoteket och ett specialfoder som hon skulle äta. Fick återbesök nästa morgon och besked om att inte ge henne några mediciner alls mer än den hon skulle ha mot illamående förrän jag träffat veterinären.

Veterinär nästa morgon som gav hennes antibiotika och smärtstillande intravenöst. Denne gången protesterade Fluffy, det brukar hon inte göra, men nu var nog hennes gräns nådd. Hade fått minst 3 sprutor dagen innan och kanske fler när hon sov. Det gick bra likväl. Jag frågade honom om han verkligen var säker på att hon hade hepatit och det var han. Bombsäker. Jag undrade över att hon kunde få det till trots för att hon var vaccinerad. Han menade att det kunde han inte uttala sig om, men att hon hade hepatit var han säker på. Han var också säker på att hon inte skulle motioneras, total vila menade han. Hur gör man det, med en hund som trots allt blir piggare och piggare igen.

Man googlar ju allt i dag. Så det gjorde jag klart, läste den ena hårresande berättelsen efter den andra och bestämde mig för att bara lyssna på veterinären. Han menade också att hon kunde ha blivit förgiftad på något sätt, eller att det kan ha varit ärftligt. Han menade att så länge jag inte märkte någon förändring på Pippi, behövde jag inte oroa mig för henne. Min ena svärdotter kom på att det kanske hade ett samband med att hon hade blivit ”birdkiller”. Det är ju inte omöjligt. Jag har ju aldrig haft någon hund som har klarat av att döda fåglar. Trodde ju att det bara var någon som flög eller en katt som klarade det. Katten smyger sig ju på dem. Fluffy smyger verkligen inte. Hon rusar fram mot dem och hoppar och har sig, men flyger inte.

Efter beskedet har helgen gått i behandling av Fluffy. Bara det där med att äta specialfoder är ett jobb. Pippi verkar till att gilla den maten bättre än den andra maten. Jag får sätta mig ner på golvet och försöka att hålla borta Pippi. Men Fluffy är ju lätt lite försiktig och inte den som tar för sig om någon annan är intresserad av hennes mat. Så resultatet nu efter att ha kämpat i 2 dagar blir att Pippi väl också får hepatitkost. Har läst på den, verkar inte som det är en nackdel att ge henne det. Enda nackdelen är väl i så fall kostnaden. Den var dyr, hepatitkosten alltså. Det blev ju så att om inte Pippi fick den maten så vägrade hon att äta den ordinarie maten. Då började ju jag att undra om hon också började att bli sjuk, men samtidigt vem har så mycket aptit i 35 graders värme, som oftast gör att man bara försöker att ta sig igenom dagen i skugga, eller bassäng. Hundarna badar ju inte, så de får ligga i skuggan eller inomhus.

Sedan har vi ju också fått problemet med att inte gå våra 5 kilometers turer på stranden. Det är ju jag som har lite för lätt att förmänskliga mina hundar och tycker synd om Fluffy om hon skall lämnas ensam. Jag hade faktiskt bestämt mig igår kväll för att åka iväg med Pippi, men när det kom till kritan och jag började röra på mig imorse och båda två blev helt i hundra som de brukar när de anar att vi skall åka till stranden, hade jag inte hjärta till att åka iväg med Pippi och lämna Fluffy hemma. Alltså det blev en kort tur runt kvarteret i stället. Kanske det också var min lathet som slog in. Jag bestämmer mig ju också för att nu är det ännu viktigare att jag går och tränar. Har ju ett träningskort nu, men kommer mig inte iväg. Försöker motivera mig varje morgon, men när graderna på termometern kryper upp mot 26 grader redan klockan 07:00 och jag sitter och svettas utan att röra på mig, krymper motivationen likväl. Vad att göra??