Onsdag 15 mars

LÄGG TILL INNEHÅLL

Vårkänslor

Badvaktsstuga i La Marina på väg ut i havet.

Idag verkar det som de få grannar som är här just nu har fått vårkänslor. De har anlitat trädgårdsfirma som gör vid deras trädgårdar. Vi har ju bara 500 kvadratmeter att vältra oss på, så det handlar ju inte om de stora ytorna. Grannen här bredvid har haft 5 stycken att jobba för sig hela dagen.  Motorsågen har också gått hela dagen. Vet inte om det är något kvar i den trädgården efter det. Blir säkert fint. En granne i parallellgatan har också haft en hel arsenal till att plantera hos honom. Jag själv ringde den trädgårdsmästaren som har planterat mina träd för att min vindruvsranka var död. Han kom och förklarade sakta och tålmodigt för mig att det faktiskt är vinter nu och växter behöver en paus. Inget fel på vindruvsrankan alltså, den tar bara en paus. Bara fel på mig som går efter temperatur och inte årstid.

På tal om temperatur så har temperaturen verkligen fallit ordentligt. Som varmast i dag har det varit 20 grader. Blåsten håller i sig, men inte som i går. Då var det riktig storm. Stranden är ganska öde, bara några tappra i morse. Ingen alls i går.

Jag fick en fråga från en vän i Norge, hur det var här nere med all översvämning och dåligt väder. Det dåliga vädret varade alltså i en dag. I en dag var det regn. Igår blåst och fortfarande molnigt men inget regn. I dag sol, men kallare än förra veckan och det blåser fortfarande. Allt är alltså relativt. I Norge hade man tydligen hört om extremväder här. I Norge och också i Sverige hör det ju inte till ovanligheterna med regn i en vecka eller så, men när det kommer regn en dag här nere så är det tydligen en nyhet som tål att slås upp i tidningen eller TV. Konstigt det där med media, vad vi tror på när det skriver eller säges i ett nyhetsprogram. Det där med att läsa tidningen med kritiska ögon är inte alltid så lätt.

Det är ett spännande tema det där med hur vi tror på det skrivna ordet. Det är inte så konstigt att vi alla är negativa till Trump, att vi menar att alla poliser och myndigheter i Sverige gör fel. Kollar inte upp varför ett BB läggs ner någonstans i Sverige. Vi skriker istället högt över att man inte omedelbart kan åtgärda allt som vi menar är fel. Men det någon av oss menar är fel (dock utan att ha bakgrunden till beslutet), menar någon annan är rätt. Det kommer alltså alltid att vara någon som klagar över beslut som tas. Någon kommer också att tycka att det var bra. Vi fokuserar på allt som är fel och inte på allt som faktiskt är rätt.

Vi måste lära oss mer att läsa tidningar och skrivna ord med mer kritiska ögon. Kolla upp vad som ligger bak.

LÄGG TILL INNEHÅLL