Onsdag 26 april

Jungfruturen.

Ser ut till at ha det bra, eller hur.

Nu har jag inhandlat hundkorgar till min el-cykel. Jag hade beställt en att ha bak på. Fick inte på den. Tycker inte om att inte klara av saker, men fick bita i det sura åpplet och åka ner, eller cykla ner till cykelaffären. Det gladde mig en del att se att inte de heller klarade av det. De fick byta skruvarna, då de tog emot om man skulle få den på pakethållaren. Det tog dem nog en timme eller så. När jag stod där så såg jag dock också att det inte skulle gå att ha båda hundarna i den, även om den var relativt stor. Valet mellan att skaffa mig två yorkshireterrier eller behålla mina två malteser blev att jag fick en hundkorg fram och en bak.

Cyklade hem med två korgar alltså. Testade med en gång om jag klarade av att cykla också med hundar. Lite vingligt i början kanske, men det fungerade. Hem igen och njöt värmen. Spanienvärmen har gjort sitt intåg idag. Närmare 30 grader, man orkar inte så mtcket då, så jag har mest solat, slappat suttit i skuggan och lyssnat på böcker. Klarar av många böcker på det här viset. Men nu i kväll testade jag igen. Inte ens Pippi sprang sin väg när jag tog fram cykeln, det är ett gott tecken. Hon gömmer sig ju så fort det är tal om att åka bil. Pippi fram och Fluffy bak. Det fläktar en den även när det är varmt när man cyklar. Såg ut som om de njöt av vinden. Skall kanske skaffa motorcykelglasögon till dem och hjälm. De var med hela tiden, och såg sig omkring när vi susade fram med vindens hastighet. Reagerade när vi såg katter, men försökte inte hoppa av eller blev ostyriga. Satt fint, detta går bra, tror jag.

Nu ligger de här vid min sida och sover. Undrar om det likväl tog på krafterna.