Onsdag 30 augusti

LÄGG TILL INNEHÅLL

IKEA

Pippi föredrar Poängfåtöljen, kanske på grund av fårskinnet.

Regnet håller i sig. Växterna behöver det och det  är i sanningens namn inte så dumt med paus från solen. Temperaturen har sjunkit till 22 grader. Inte så dumt det heller. Jag kom iväg igår till Ikea. Jag njuter av att gå runt på Ikea och titta och få uppslag. Besöktes blir dock alltid lite dyrare än vad jag hade tänkt mig. Igår hade jag dock bestämt mig för några dyrare inköp än vad jag brukar. Nämligen 2 sköna fåtöljer att sitta i istället för den soffan som jag upplever obekväm. Ja, jag köpte alltså inte en ny soffa. Hade lätt kunnat göra det men höll mig i schack denna gången. Jag köpte en bekväm fåtölj, som heter Strandmoen. I grått, borde väl ha haft skinn, som är mer tåligt för hundar och barn och också för min egen del. Jag spiller ju också, lite av varje. Men på skinnstolen så stod det att man skulle kontakta personalen, det hade jag inte lust till. Vill gå i min egen värld när jag är på Ikea. Den fanns inte heller i ljust skinn, som passar bäst in med övrig inredning i huset. Det blev en ljus grå variant i tyg. Kanske inte den mest praktiska färgen, men…

Köpte också Poäng fåtölj. Inte lika bekväm men likväl bekväm. Har haft två sådana tidigare. Den fanns i ljust skinn, så det fick det bli. Hade faktiskt bestämt mig för brunt skinn från starten, men Ikea är Ikea. Hittade rätt klädsel till fåtöljen men inte till pallen. En snäll och vänlig man i personalen hjälpte mig att leta. (All personal är ju snälla och vänliga på Ikea). Han fick fram på sin dator att den inte fanns i lager och han kunde inte helt säga när den skulle komma in. Kanske i nästa vecka. Det är ju faktiskt inte mer än 45 minuters körtid till Ikea i Murcia enligt GPS:en. Så det hade väl inte varit alltför svårt för mig att vänta. Men bestämde mig för att ljust skinn, nog passade bättre. Ganska nöjd med mitt val när jag kom hem. Köpte fina kuddar också att ha i fåtöljerna. Ja, jag vet att mina barn och barnbarn säger att jag har för många kuddar, men inte här, inte än, men kanske snart. Har haft många kuddar som jag har varit tvungen att säga adjö till när jag flyttat runt i Sverige och i Norge. Måste alltså bygga upp nytt överflöd av kuddar. Köpte också några skinn, till mina hundar. De har en tendens att bli överanvända av dem och blir då ganska så trista och tråkiga. Hundarna var glada när jag väl hade inrett färdigt med nya skinn. De jag lade på golvet till dem, var dock inte riktiga skinn, men tvätta rad, skall satsa på det nu, så att de inte blir så smutsiga och tråkiga.

Jag älskar inte bara Ikea. Jag har ju bestämt mig för att bli designer på Ikea i mitt nästa liv. Det verkar på mig som att de har ganska fria händer att designa både tokiga och vackra saker. Mycket som andra möbeldesigner sedan apar efter. Jag älskar också att skruva ihop Ikea-möbler. Det är så logiskt och passar så fint. Bara man följer bruksanvisningen punkt för punkt och inte hoppar över något steg. Det är kanske ovanligt att man tycker om att skruva ihop Ikea-möbler har jag förstått, men tror att det handlar om att de som hatar det, har försökt att skruva ihop dem utan att följa bruksanvisningen.

Men en sak älskar jag inte när jag handlar på Ikea, det är att lasta in sakerna i min bil. Denna gången gick jag dock i två omgångar genom kassan. Först med alla de där småsakerna, kuddar, glas och skinn plus lite annat och sedan med fåtöljerna och pallarna. När jag såg paketet med Strandmoen fåtölj så var jag glad att jag inte hade bestämt mig för två sådana. Hade aldrig fått plats i bilen. Var lite osäker på om etta sådant paket fick plats. Men som vanligt efter Ikea besök, så löser det sig. Visserligen är jag helt genomsvettig med värkande muskler innan jag har fått in allt i bilen. Men det går, alltid. Fantastiskt vad mycket plats det finns i en bil, som man inte tror.

Nu tronar alltså fåtöljerna på plats och jag var tvungen att möblera om en del, för att få in dem i rummet. Skall nu känna mig för lite innan jag kanske placerar dem annorlunda. Just nu ganska nöjd. Strandmoen var jätteskön att sitta i igårkväll, när jag såg på TV. Det gick jättefint att sticka i den också. Hundarna var lite bestörta efter ommöbleringen och också över min placering i fåtöljen istället för i soffan. De visste inte helt hur de skulle lösa det, men hittade så småningom vars en plats, som de verkade att trivas med.