Onsdag 8 februari

Onsdag 8 Februari

Lampor som nu lyser.

Byta glödlampor.

Det har tagit mig nästan en hel dag att byta glödlampor. Hur är man funtad då.Ja, faktiskt längre då jag har funderat i några dagar, efter att ha upptäckt att jag inte har en sugpropp. Ni vet de där lamporna som man behöver en sugpropp till. Körde til elaffären, de hade ingen sugpropp, tipsade mig på en annan affär och att man kanske kunde använda en ”tjock” tejp. Vad är en tjock tejp. Körde till den andra affären, de hade ingen sugpropp, tipsade mig på sugproppar som man sätter upp ting med i badrum och gummihandskar?? Vad gör man, jag var villig att försöka allt. Det handlade om 10 lampor som inte gick att få ljus i. Det började bli ganska mörkt. Okey, hem, försökte med sugpropp, den var för stor. Tog på mig gummihandskar, lampan bara försvann, fastnade inte alls, men då blev jag minst sagt lite irriterade och tog. Fick ner hela insatsen. Så enkelt var det. Nu kunde jag byta lampor. Ganska högt upp, men gick när jag stod på bordet. Det går att släpar runt på ett bord. Tur att det inte var de längst upp, då hade jag behövt en 10meters stege (kanske inte fullt, men nästan) Har det likadant i Spanien. Den högsta punkten i huset har man satt en lampa på och den högst punkten i det huset är högt. Det var de lamporna som gick först i det huset. Nu går jag bara och tittar på den. Det hade nog varit fint att tända den, men det är bara att drömma om.

Undrar vad arkitekter tänker när de placerar en lampa på ett sådant ställe utan hissanordning. Kanske en arkitekt som aldrig har behövt att byta en glödlampa eller en med sjuk humor.

Nästan hela dagen gick till mitt huvudbry, inte konstigt att man säger att man använder den tid man har. Utmattad efter jobbet, la mig, somnade. Det skall inte så mycket till för att man blir utmattad när man inte har något jobb. Men jag har ju en massa saker som jag borde göra, det är bara att komma igång med dem som blir ett problem.