Söndag 16 juli

Vad gör man när man är ensam?

Jag får den frågan många gånger. Vad gör du när du är ensam?? Har aldrig helt kunnat svara på den. Jag vet faktiskt inte helt. Undrar vad jag hade svarat om jag inte var ensam och fått frågan. Kanske att det är så skönt att vara ensam ibland, då slappar jag och njuter. Hade jag svarat det. Eller hur ofta frågar man någon i ett par, vad gör ni när ni är ensamma med varandra? Är inte helt säker på att man hade ställt den frågan. Tror aldrig jag har ställt den i alla fall. Känns lite för intimt. Nu när jag sitter här ensam och skriver, faktiskt utan en tråd på kroppen. Helt fantastiskt att jag kan bara strosa omkring här utan kläder och hoppa i swimmingpoolen när jag blir för varm, utan att behöva torka baddräkten efteråt. Nu är det dock någon som flyger omkring med en drönare här. Kanske någon som har förstått att det finns nakna människor innanför murarna här. De, drönarna alltså har väl kameror. Men okej om de nu vill se en naken människa så kan de få göra det. Det är inte en så fantastisk upplevelse att se mig naken i alla fall. Valkar och hängbröst, men naken. Men det var väl inte nakenheten jag började med utan ensamheten.

För min del har det alltid varit värre att känna mig ensam i ett förhållande än att verkligen vara ensam. Jag vet inte om det är likadant för andra, men så är det för mig. Men jag blir lite undrande kring att folk är så intresserade av vad jag gör när jag är ensam. Antagligen inte bara jag, troligen andra också som inte lever i ett parförhållande. Jag kan tänka mig att människor är rädda för att vara ensamma och därför ställer den frågan. Vet inte helt vad de är rädda för, eftersom vi ju alla innerst inne är ensamma, eller har jag fel. Jag älskar också när jag känner mig naturlig och glad samman med folk, kan prata öppet och utan förbehåll. Känna att jag är accepterad som jag är. Men jag avskyr när jag är i sammanhang, där jag kan känna att jag måste uppföra mig på ett speciellt sätt för att inte bryta mot normen. Jag är ju ganska obstinat, så jag kan ju reagera med trots och verkligen bryta mot normen i de sällskapen. Har dock blivit bättre med åren. Klarar av bättre i dag att spela spelet. Det gör mig inte så mycket mer, det är ju bara en kort tid av mitt liv. Kan alltså ibland i dag bita mig i tungan och inte säga det jag tänker med en gång. Gör det dock fortfarande i bland, men mest när jag har tråkigt i ett eller annat sammanhang. Visst har man det tråkigt också samman med sig själv, men det är i alla fall en tråkighet som man själv har valt.

Startade dagen som vanligt med turen på stranden. Inte så många fiskare där i dag till trots för att det är söndag, lite konstigt. Kanske att fiskarna eller fisken också blir lite slöa när det är så här varmt. Nudiststranden som jag också går förbi börjar dock bli mer full av nakna män. Jag såg ingen kvinna i dag, har nog bara sett en kvinna där. Merparten är alltså män. Undrar varför. Har faktiskt inte något svar. De, männen alltså som är nakna ligger väldigt sällan och solar sig som man ofta gör på en strand. De vandrar lite lojt omkring vid strandbrynet. De går alltså inte en viss sträcka som jag gör och som de flesta gör på morgonen på stranden och de ligger inte och solar. De går omkring lite långsamt, fram och tillbaka på strandenf. Kan det vara att de vill bli sedda? Inte vet jag. Jag tycker det är helt okej att de gör det, men undrar likväl varför de inte gör som de flesta gör på stranden klockan 07:00 på morgonen.

Min diet ville inte sig i går. Jag började med mina inre ursäkter. Det är lördag. Allt är tråkigt, har inte något att göra osv. Jag måste väl få unna mig något. Är jag inte värd det?? Och så vidare i all oändlighet. Jag känner ju igen det. Är det fler än jag som känner igen sig. Alla ursäkter för att göra det man vet att man inte borde göra, samma sak är det när jag finner ursäkter för att inte göra något som jag egentligen inte vill göra, motion till exempel. Dåligt väder, för trött, lite sjuk och så vidare. Hur som helst slutade det med att jag började att sätta i mig nästan 1 kilo körsbär. Därefter lite skinka. Höll mig sedan i någon timme, men plockade då fram gorgonzolan som jag hade kvar efter ostbrickan för grannarna. Kex till det och naturligtvis vin. Lyckades med att dricka 3 glas vin. Där gick alltså den dieten. Hoppade över vågen imorse. Vill inte se eländet. Alltså känner igen mig, det dåliga samvetet. Har visserligen läst en artikel där det står att dåliga matvanor, mycket alkohol etc inte blir något problem förän man själv börjar betrakta det som ett problem. Skuldkänslor och stress kan försämra hälsan hos den friskaste av människor. Bra läsning tycker jag. Bestämmer mig alltså för att inte ha dåligt samvete. Börjar om på dieten i dag. Det är väl inte hela världen. Får se hur länge den håller denna gången.