Söndag 9 juli

Varmt

Alicante hamn

Klockan är 09:00 och det är 27 grader varmt. Svetten rinner till trots för att jag sitter i skuggan, svett är salt och det svider i ögonen när den rinner ned i ögonen. Nu är jag ensam igen, känns lite tyst och lite meningslöst. Det blir så när det har varit fullt håll i gång hela dagarna, men mycket musik, mycket förtjusta skrik i bassängen och lek. Alla 4 var väldigt bruna när de åkte. Sista dagen blev det faktiskt riktigt regn och åska. Kändes ganska skönt, men mina gäster fick alltså inte det sista solandet och de badade heller inte den sista dagen. Satt faktiskt inne och åt frukost, det har inte hänt mig många gånger här nere om någonsin. Snart kanske man behöver det om det blir lite varmare ändå.

Mycket mat och mattänk har de varit som vanligt med min son. Alltid spännande att hjälpa honom i köket. Han är inte så mycket för att gå ut och äta, men en kväll var vi i alla fall i Alicante. Även detta hade han dock förberett noga, var vi skulle äta tapas och var vi skulle äta efterrätt. Han googlade och vi fann fram till en ganska dålig lokal, satt på trästolar, medan man gick runt med tapas och erbjöd folk fritt val att plocka. Det var klart en lokal bar med mest spanska folk. Billigt var det också, speciellt om man jämför med den tapas som serveras vid turiststråken. Det var dock inte en krog som man sitter och njuter av sällskapet länge efter att man är mätt. Man äter och går därifrån. Ganska högljutt och som sagt inte speciellt bekvämt, men mycket spanskt. Desserten blev glass på en glassbar som min son hade bestämt sig för att det var den bästa glassen i Alicante. Inte heller här var det bekvämt att sitta, men glassen var bra. Efter det menade min son att nu kan vi åka hem igen. Jag tror aldrig jag har varit med om en så snabb Alicante tur. Inte mig emot dock, jag hade blivit mätt och det var inte så mycket mer att göra i Alicante. Mitt ena barnbarn köpte dock en heliumballong, mest för att höra sin stämma efter att ha andats in helimumen. 5 € kostade ballongen. Undrar om det inte blir billigare att bara köpa en heliumbehållaref. Har ingen aning.

Det känns lite tomt att gå på stranden ensam nu igen. Vänjer mig väl snart. I dag stoppade en engelsk man mig, han med bollhunden. Det är en boxer som bara och allena har bollar i huvudet. Den ser varken människor eller hundar. Han hade varit lite sen på stranden i går morse och hade för första gången blivit stoppad av poliser som hade upplyst honom om att det inte var tillåtet med hundar på stranden. De hade tagit hans namn och skrivit upp. De hade varit väldigt vänliga och hade sagt att bara han var där tidigt på morgonen eller sent på kvällen så gick det bra. Under tiden som jag pratade med honom passade Fluffy på att försvinna med en liten chihuahua. Hon var spårlöst försvunnen när jag hade pratat färdigt. Pippi såg lite chockerad ut och en aning förvirrad. Jag gick i rask takt för att försöka att hitta henne. Många stoppade mig på vägen och sa att hon var lite längre fram, båda spansktalande och engelsktalande hade sett henne och pekade och berättade var hon var. Kom nästan fram till bilen innan hon kom springande mot mig, men inte så att hon sprang fort, kom emot mig, stannade och nosade på något osv. Hon var definitivt inte orolig för att inte finna mig och Pippi. Jag blev omringad av folk som berättade att de hade försökt att få henne till att springa tillbaka till mig och försökte att lugna mig med att inget farlig hade hänt och att alla här tyckte om hundar. Ja de som pratade spanska fort och med många gester förstod jag ju inte så mycket av, men själva innebörden förstod jag. Jag kopplade Fluffy och fick in henne i bilen. Hon känner sig absolut alltför trygg på stranden nu. Det är tydligen hennes lekplats och då den säkert är mer än en halv mil lång, är den lite för stor för att jag skall känna mig helt trygg på var hon är. Måste kanske överväga att ha koppel på henne??