Tisdag 13 juni

Ensam igen

Sand, hav och sol.

Lämnade min dotter och min dotterdotter på flygplatsen i går. Nu är jag ensam igen. Det känns lite tomt i huset och hundarna går omkring och letar efter någon. Dagarna går, varmt är det nu hela tiden. Graderna ligger på omkring 30. Poolen är varm över 25 grader nu. Det svalkar dock lite när man hoppar i. Har åter börjat med mina konstiga matvanor. Några ägg, yoghurt osv ingen lagad mat. Undrar när jag skall få in i mina rutiner att laga mat. Tror inte att det är så bra att leva som jag gör nu. Blir närmast en tillvaro där jag går och väntar på nästa besök utan att få något vettigt gjort på dagarna. Har inte ens åkt och tränat. Den enda gången på dagen jag kommer utanför huset är på morgonen när jag går på stranden med hundarna och på kvällen när jag går ut med dem. Eftermiddagsrundan har upphört, med förklaringen att det är för varmt. Hundarna vill inte följa med mig. De håller sig i skuggan eller inomhus. De lever också en vegetativ tillvaro och blir inte piggare förrän på kvällen.

Måste åtminstone försöka att få ordning på mina papper så att jag kan söka residenta i Spanien. Det är något man måste göra om man bor här mer än 6 månader om året. Det kommer jag ju att göra. Det är dock en hel del papper som måste ordnas för att man skall kunna söka. Har inte gjort det. Har dock i dag ringt Apple då mina beställda airpods skickades till mig när jag var i Sverige och sedan skickades de tillbaka till Apple. Det gick fort. Saker och ting går fort här i Spanien även om man blir slö och slapp av värmen. Hemma har man ju i alla fall 14 dagar på sig innan paket skickas tillbaka, icke så här. De försökte levera dem första gången 27 maj, nästa gång 30 maj och jag kom tillbaka den 31 maj. Hade då ett papper med telefonnummer klistrat på porten. Ringde. Denne snackade bara spanska och när jag inte förstod ett ord, så lade han på. Så var det med den saken. Kan förstå honom lite, det kan nog kännas irriterande när det kommer en massa människor från andra länder som inte kan språket i det land där de befinner sig.

Måste lära mig spanska, men klarar inte av det. Förstår dock fler och fler ord, men kan inte prata alls. Det låter som en deppig dag. Det är inte riktigt så, det är ju bara lite för enkelt att leva här och när man inte behöver anstränga sig så blir man slö. Det kan inte vara nyttigt, vad skall jag finna på så att jag kan anstränga mig mer. När man blir slö, så gör man ju inte ens det som man borde kunna göra. Kan ju alltid göra det imorgon istället. Måste nog faktiskt handla lite mat snart. Kylen börjar bli tom. Min dotter hade ju utsortering av den, men det var ju mat som jag nog inte ändå hade ätit. Har faktiskt fortfarande mat där som jag inte kommer att äta förrän det har blivit för gammalt att äta. Skall kanske göra det  imorgon. Måste i så fall börja morgonen med det, sedan blir det för varmt att göra något överhuvudtaget.