Tisdag 7 februari

I Norge igen.

Så här såg det ut

Ja, det blev bil i Spanien. En Kia ceed automatik, med backkamera och nästan allt annat. Vi hade ju varit hos bilförsäljaren och ringt honom ett par gånger om han nu hade alla papper som han behövde. Han ringde faktiskt för första gången på fredag förmiddag och sade att vi kunde hämta den klockan 18:00. I sista momangen, vill jag säga. Kan inte skylla på den spanska personligheten, bilförsäljaren var tysk. Vi anlände, skulle nu hämta bilen. Vi satte oss ned och skulle skriva på kontraktet och få alla nödvändiga papper, då han sade att jag måste ha mitt spanska bankkonto också (20 siffror), 20 siffror, ja det är väl ingen konst att hålla i huvudet, men inte för mig i alla fall. Han menade att jag kunde ringa upp min bank och få det. Jag tyckte det lät lite konstigt, men han ringde i alla fall. Banken ville inte ge ut mitt bankkonto. Det kändes ganska tryggt för mig, men bilförsäljaren upplevde det inte så. Han ordnade dock något så att vi fick bilen. Den hade gått 4 kilometer, och hade ingen diesel i sig. Fick börja med att tanka. Min son fick ta jungfruturen, jag ville inte krascha den med en gång, ville ha lite lugn och ro när jag gjorde mig känt med all elektronik. Jag körde hyrbilen tillbaka till huset. Har fortfarande inte full koll över elektroniken, men det kommer. Dagen efter satte vi på den en ”pyjamas”, kallas visst cover. Nu tar det en stund innan jag får möjlighet till att lära känna den.

Mina två duktiga reskamrater jobbade hårt när de var där, bl a fixade de trädgården. Den såg faktiskt välvårdad ut när vi åkte. Sågade ner vissna palmblad, det blev många. Turen med att slänga palmbladen blev lite speciell. Alla fick inte plats i bilen (tur att vi hade hyrbil, hade inte velat att man gjorde så med min nya bil), resten band de med rep bak bilen. Så körde de iväg till närmsta container. Där kom en argsint man och sade att de inte fick kasta det i en container, skulle till en tipp med så mycket trädgårdsavfall, men då måste man ha grönt kort. Jag hade ingen grönt kort, har det nu. De körde runt en del, var inte så lätt att hitta tippen, med palmblad som åkte från den ena sidan till den andra på vägen. (Se bild), De träffade en snäll tippchef som gav dem lov att kasta utan grönt kort. Undrar vad hyrbilsfirman hade sagt om vi lämnat en bil full med palmblad och lika mycket efter bilen.

Fångade naturligtvis också upp lite feber på resan. Helt utslagen på lördagen som var en resdag. Kom i alla fall med flyget. Har mest varit i sängen och gått turer med hundarna sedan jag kom tillbaka. (Hundar bryr sig inte om man är sjuk eller inte). I dag första feberfria dagen, så nu kan jag kanske börja få ting gjorda. Har ju ganska mycket att ordna i februari.