Torsdag 10 augusti

Annorlunda dag

Ensam igen. Känns lite tomt när jag kör tillbaka från flygplatsen, där jag avlevererat mina gäster. I tisdag gick temperaturen upp till 40 grader här och jag och en av mina gäster höll oss i skuggan hela dagen och inomhus. Det var varmt, varmt och åter varmt. Bassängen var också ett bra alternativ. Varmt igår också, men inte mer än 35 grader. Vaknade imorse och kände det som att det var en annorlunda dag. Har haft några sådana morgnar, vet inte helt vad det kommer sig av. Kan ju vara denna gången att åter vakna i ett hus där bara jag och hundarna finns, kanske någon kackerlacka också, men har inte sett någon. Inte hört heller inomhus, påstås ju att man kan höra deras klickande ljud. Men idag var det något som var annorlunda. Gick upp och ut ur sängen och som vanligt i linne och trosor. Hittade två handdukar där ute som var helt våta, tänkte att det var konstigt, men fortsatte med mina morgonrutiner, kaffe, tidningsläsning på nätet osv. Jag svettades inte, konstigt. Packar in hundarna i bilen och kör ner på stranden. Sanden kändes kylig på mina bara fötter och ser att det finns nästan ingen strand kvar. Traktorn som varje morgon kör och harvar och plockar sopor på stranden, hade inte kommit så långt. Kom inte heller så långt. Det fanns nästan ingen strand kvar. Vågorna hade ätit upp den. Jag fick ta morgonpromenaden i vattnet och hundarna höll sig uppe bland sanddynerna. Plötslig började det dessutom att regna. Inte det regn som jag har blivit van vid här, alltså det på 3 droppar. Denna gången blev jag blöt och ser på min klocka att temperaturen har fallit nästan 20 grader sedan i tisdags. Känns lite kallt, inte mer än 22 grader. Det börjar klarna upp igen, men allt är blött, väldigt ovant. Temperaturen börjar också kliva uppåt. Har faktiskt tagit på mig långa byxor, visserligen sådana där tunna. Men känns väldigt ovant. Kanske jag till och med kan få lite kläder att tvätta så att jag kan fylla en hel maskin. Blir väldigt lite i maskinen av linne och bikinibyxor.

Det har varit fina dagar med mina vänner här. I början av förra veckan så var huset nästan fullt. Jättekul tycker jag. Då var en tidigare kollega till mig och hennes sambo nere. De landade i Barcelona och körde direkt hit, tog lite mer än 5 timmar. Nästa dag hämtade jag två vänner vid flyget. Vi hade några fina kvällar samman innan de först anlända åkte på tur i Spanien. De skulle köra runt lite i norra Spanien i 3 veckor. Alla verkade att slappna av här och ta hand om sig själva. Lite orolig blev jag när en av mina gäster envisades att cyklar själv till stranden på en dålig cykel med inte helt fungerande växel på cykeln, och det var 40 grader varmt. Hon klarade det. Nästa gång hon kommer skall jag dock låsa in alla trasor, eftersom hon närmast tvångsmässigt gick runt och städade hela tiden, när hon inte var på stranden.

Vi hann dock med en tur till La Zenia, handelscenter och sista kvällen gjorde vi Alicante. Massa god mat tillagades här av hennes sambo som är kock. Ja, det var ju det där med 700 kalorier per dag i 8 veckor. Jag undrar när jag skall klara av det. Jag har alltså nu bestämt mig för att vänta igen med bantningen. Som vanligt. Ganska van vid att jag bryter bantning om och om igen. Skall ju inte undra så mycket över varför jag inte går ner i vikt. Det är väl inte nog med att tänka vad man borde göra, så länge man gör något annat. Nu skall jag ju snart åka till Sverige till min son där. Han är också en underbar kock. Så nu bara fortsätter jag med att äta och njuta av livet. Undrar varför vi säger att vi njuter av livet när vi äter och dricker gott. Man kan ju undra, men det känns definitivt för mig som att jag njuter mer av livet, när jag äter och dricker precis vad jag vill utan restriktioner. Också när jag äter det som faktiskt är nyttigt, men alltså utan restriktioner.

Skall nu iväg och klippa blöta hundar. De har inte hunnit torka upp efter den regniga turen på stranden. De har nog vant sig av med regn, för de ville till bilen med en gång som de kände några regndroppar och nu ligger de hopkurade på en fårskinnsfäll och försöker att torka upp. Hon som klipper dem behöver kanske inte bada dem.