Torsdag 13 juli

27 grader klockan 07:00

Nyklippt (rakad) Pippi. Nu liknar hon en         Svart och vit ko, tycker jag eller en pighamsgris.

27 grader när jag lade mig igår kväll klockan ca 23:30. 27 grader när jag gick upp vid 07:00 tiden. Igår var jag tvungen att ha luftkonditioneringen på dagtid också. Och höll mig inne en del. Hade dock inviterat min granne och hennes döttrar till ostbricka på eftermiddagen. Grannen ville att hennes döttrar skulle se mitt ”vackra” hus som hon sade. Grannen kom först hennes döttrar hade haft siesta. Förståeligt i värmen. Man orkar inte så mycket. Bra att kunde sova lite under den värsta värmen. Vi började med att dricka ” ”Sparkling Blue”, min nya favoritdryck. Kanske inte så mycket för smaken, men färgen. Jag älskar den färgen. Den smakar ganska mycket som blåbärsläsk och är tydligen framställd på blåbär. Inte så mycket alkoholprocent, men väldigt läskande. Rekommenderas. Det finns ett blått vin också gjort på blåbär. Smakar ungefär som vitt vin och har samma alkoholprocent som vitt vin. Jag föredrar sparkling Blue. Jag tycker om att öppna de där champagnekorkarna. Det heter nog inte champagnekorkar om det inte är champagne i dem, men min förklaring blir likväl det. Blir lite festligare när korkarna smäller av och bubblorna bubblar. Jag som har blåa champagneglas, kan förstås inte använda dem till sparkling Blue, för då blir inte färgen så speciell.

Hennes döttrar dröjde, inte helt säkert att de lika gärna ville se mitt ”vackra hus”. Själv var hon helt utmattad efter dagarna med sina döttrar och behövde nog en paus från dem. Kvällen innan hade jag passat hennes hund medan de var på La Zenia och skulle också äta där. Klockan ca 22:00 kom hon och hämtade Fleur, hunden alltså. De skulle då vidare och äta sa hon. Igår sa hon att de hade börjat äta på en tapasrestaurang i närheten av La Zenia men det var bara hon som åt, hennes döttrar tyckte inte om den maten. Hon valde då att betala för sin mat och köra dem vidare till en annan restaurang. När de väl hade hämtat Fleur och kommit till en restaurang här i närheten, så hade hennes döttrar meddelat att det var för sent, de orkade inte äta. Jag blir lite förvånad, hon försöker alltså få sina vuxna döttrar att äta, de är 37 och 40 år gamla och har en mamma som är över 60 år som fortfarande är rädd att de svälter ihjäl om hon inte ser till att de får mat. Jag frågade henne lite om varför, hon menade att hon försökte allt för att det skulle bli bra samman med dem. Bad henne att sluta att försöka. Kvällen hade avslutats med att döttrarna hade sagt till henne att hon inte alls förstod dem. Och att den ena av hennes döttrar var glad att de snart skulle åka hem igen. Nej, måste hon det? Låter lite speciellt i mina öron. Hon tar det dock väldigt personligt. Det kanske jag också hade gjort om jag är ärlig, men jag hade ju inte ansträngt mig lika mycket som hon gör för att göra allt bra för dem.

Döttrarna kom så småningom och gick en rundtur i huset eftersom det var beställt, jag tror inte att de var så nyfikna på hur det såg ut här. Kan förstå det, de är här för att sola och bada. Grannen var tvungen att gå in till sig en tur eftersom hon fick en man som skulle laga alarmet. Döttrarna och jag hade det ganska trevligt under tiden. En av dem kan dock inte prata så mycket engelska och jag kan inte prata franska, så det fick bli via tolkning av den andra systern. Den systern hade bott 5 år i Canada och hade visserligen varit i en fransktalande del av Canada men också pratat engelska där. Hon åkte dit på grund av kärlek, men kärleken tog slut och då längtade hon tillbaka till vänner och familj i Belgien.

Grannen satt kvar lite efter att hennes döttrar gått in för att kasta sig i swimmingpoolen, klart temperaturen var 35 grader så vi hade suttit ute och svettats genom hela måltiden. Grannen menar att hon är helt slut, helt spänd hela tiden och kommer aldrig att göra om denna resa med hennes döttrar. Trist att höra. Verkar som de har nog med ouppklarade tema dem emellan. Kanske vi har det lite allesammans, hade varit bra om vi hade kunnat vara lite rakare samman.

Ja, det är väl inte så bra med ostbricka när man håller en diet på 700 kalorier per dag. Klarade det alltså inte helt, men var väldigt restriktiv, jag som älskar ost. Lite vindruvor, gorgonzola, 2 kex och dricka. Drickat blev ett liter glas rött vin och som jag har skrivit sparkling Blue. Kunde ju inte sitta och dricka vatten när de andra drack vin. Det känns ju oartigt, eller är det en bortförklaring. Jag tycker ju om vin. Vågen går i alla fall på rätt håll. Kan ju vara på grund av att man badar i svett hela tiden i denna värmen. Men jag tror att jag kan fortsätta med denna dieten ett tag till. Var lite matt i går, men det kan vara värmen också. Imorse kände jag mig närmast euforisk och positiv på stranden. Tror att jag börjar bli hög på vatten.