Torsdag 16 mars

LÄGG TILL INNEHÅLL

Sköldpadda på stranden

Död sköldpadda

Det är fortfarande blåsigt här, men lite varmare. På stranden ser man vattnet välla in med marängvisp på toppen av vågorna som blir mer till diskmedel när de slickar stranden. Ser ut som havet är ganska argsint och vill äta upp stranden. Men havet lämnar också saker ifrån sig. I dag låg det en stor död sköldpadda på stranden som hade skjölts upp. Visste inte att det fanns så stora sköldpaddor här, men har ju inte direkt dykt här heller för att undersöka djurlivet i havet.

Ser en del på TV på kvällarna här. Kan ju nu se på de flesta svenska kanalerna, som jag inte kunde i Norge. Lite konstigt att i grannlandet kan man inte se på t ex Svensk TV 1, men många mil därifrån, kan man.

Ser alltså också på reklam nu. Har i Norge spelat in programmen och då kunnat hoppa över reklamen, men har inte den möjligheten här.

Har dock förstått att Zalando.se nu har överträffat sig själv när det gäller könsfördomar. Det är knappt jag tror mina ögon och öron när jag ser på deras reklam. En ung kille med trevligt utseende hoppar in i bilden och säger att vi män är vanedjur, vi tycker inte om shopping, men att spela tennis, laga mat och fiska. Och så tar vi beslut.

Jag blir närmast stum. Jaha kvinnor tar inte beslut, men män gör det? Och naturligtvis tycker alla män om att fiska, laga mat och spela tennis. Ganska degraderande för männen att höra att de är vanedjur och inte kan gå utanför sina vanor. Att de inte är flexibla. Jag känner mig tacksam över att vara kvinna och få lov att tycka om shopping eller att inte tycka om shopping, liksom laga mat, fiska och spela tennis. Kanske också över att slippa att ta beslut. Har alltid önskat att jag slapp det, men vet inte vem som skall fatta besluten om inte jag gör det. Det är nog det enda positiva jag kan tänka mig med att ha en man, för då kan man skylla på honom att besluten blev fel. Underbart, alla ni som har en man, använd honom till det för det är tydligen så att det är han som fattar besluten och du kan då skylla på honom, även de gångerna som du kanske faktiskt i verkligheten fattade beslutet.

Vad kommer härnäst. Kanske jag borde stänga av TV:n när det kommer reklam, vet inte om jag vill lära mig mer av dem som ligger bak reklamen.