Torsdag 27 juli

Slutat min spanska intensivkurs igen.

Höll ut lite längre denne gången. Ända fram till oregelbundna verb. Det var inte nog att vi skulle lära oss de oregelbundna verben, vi skulle också kunna säga vilken regel som de följde. På engelskan när jag var väldigt, väldigt mycket yngre fick man bara helt enkelt lära sig dem utantill. Då slapp jag att komma på vilken grammatisk regel, det ena eller det andra oregelbundna verbet som följde. Jag tyckte det var helt ologiskt i vilket fall som helst. Här ändrar ju ett verb sig hela tiden. Som t.ex att vara är estarf. Jag är blir Yo soy medan du är blir Tu es. Hur blev det så här?? Det går inte att förstå. Det är bara att lära sig det utantill.  Okej, jag gav i alla fall upp. Skall kanske pröva med någon timme i veckan på en vanlig språkkurs till hösten. Här gav min hjärna upp efter några timmars intensiv grillning.

Vädret är väldigt varmt, man sitter i skuggan och svetten rinner. Huvudet fungerar inte alls, inte ens när jag inte läser spanska. Mina engelska poolrengörare var här precis. Hon kan lite spanska men inte han och de har bott här i mer än 20 år och klarat sig likväl. Nu är poolen alltså ren igen. De kommer 2 gånger i veckan nu när vattnet är så varmt.

Fick ett glädjande besked i går. Två av mina norska vänner har beställt biljett hit ned till den 2 augusti. Jättekul. Känns som att jag har fått en lite för lång paus från svenska och norska vänner och familj. Gläder mig. En lycka kommer sällan ensam, eller är det precis tvärtom. Men nu säger jag en lycka kommer sällan ensam, för detta var inte en olycka. En tidigare kollega skrev på email till mig att hon och hennes pojkvän är på väg ner till Spanien, där planen är att köra runt lite. De landar i Barcelona i början av augusti och vill gärna hälsa på mig. Klart de är välkomna. Så nu kanske det blir 2 par som kommer på samma gång. Men jag har plats, så jag ser inte att det skulle vara något problem. Hoppas det inte är det för dem heller.