Torsdag den 7 September.

Idag var det väldigt mörkt när jag vaknade. Det var nog molnen. Körde likväl som vanligt till stranden med hundarna. Kunde inte ta på solglasögon som vanligt, för då hade jag nog inte sett vägen ner till stranden. Det började bli ljusare och jag såg molnen, ett av dem såg ut som en rund ring med vita bomullstussar runt om ringen. Såg ut som om man hade en lång stege så hade det varit möjligt att gå in i öppningen och se vad som fanns bakom. Väl på stranden kände jag den där härliga friden som sanden och böljornas långsamma susning medför. Såg lite ljussken på himlen av och till som jag blev lite osäker på vad det var, en strålkastare som hastigt lyste upp himlen, eller?? Jag blev snart varse om vad det var, då dånet som kom gjorde det klart att det var åska på gång. Regnet började falla, mjukt och långsamt. Plötsligt öppnade sig himlen, vattnet kom som från en kran. Hundarna som oftast springer några 100 meter framför mig eller bakom mig, var plötsligt vid min sida. Såg ut som om de ville att jag skulle rädda dem från detta. När dånet från åskan medförde häftiga knallar så kom de tätt inpå mig. De brukar aldrig reagera på åska, men här och nu gjorde de det. Vi såg ut som dränkta katter alla tre. Jag hade nog inte vunnit pris i någon sådan där fånig konkurrenstävling där man tävlar i våta t-shirts med sina välfyllda och spetsiga bröst. Mina liknar ju inte precis dessa, mer som stora hängande pelikaner. Jag borde gå ner i vikt. Men som tur är så är det inte så många på stranden vid den tidpunkten. Hundarna var idag väldigt glada för att komma hem. For upp i alla soffor och stolar för att torka sig, de ser ut som om de skulle springa ifrån en svärm med bi när de har blivit blöta och kommer hem. Mina möbler mår kanske inte så bra av det, men som tur är så använder de också mattor till att torka sig med. Nu har jag ju inte så många som man kan kalla mattor, det är mest små skinnfällar som jag har lagt ut för att hundarna tycker om att ligga på dem. Men dessa far runt på golvet med hundarnas hjälp när de är blöta. Läste i tidningen idag om att SD liknande Koranen vid Hitlers Melin Kampff. Undrar lite varför de inte likställde Bibeln med den, för att inte tala om kvinnoförtrycket i Bibeln. Som t.ex: femte Moseboken 22:28-29 En våldtagen kvinna måste gifta sig med förövaren. Fjärde Moseboken 3:15 Endast män/pojkar räknas. Förste Moseboken 19:8 Lot, den renaste själen i Sodom, erbjuder sina två oskulder till döttrar till en folkmassa för att folkmassan inte skall ge sig på de två änglar som gästar honom. ”Jag har två döttrar som aldrig haft någon man. Låt mig föra ut dem till er, så kan ni göra vad ni vill med dem. Gör bara inte något med de här två männen, eftersom de har sökt skydd under mitt tak.” 1 Korinterbrevet 14:33-36 ”Liksom kvinnorna tiger i de heligas alla församlingar skall de tiga i era församlingar. De får inte tala utan skall underordna sig, som också lagen säger. Vill de veta något, skall de fråga sin man där hemma. Ty de är en skam för en kvinna att tala i församlingen.” I Timoteusbrevet 5:11-15. ”På samma sätt skall kvinnorna be och uppträda i anständig klädedräkt, med blygsamhet och gott omdöme, och smycka sig, inte med håruppsättningar, med guld eller pärlor eller dyrbara kläder utan med goda gärningar, så som det anstår kvinnor som känner gudsfruktan. En kvinna skall i stillhet ta emot undervisning och helt underordna sig. Jag tillåter inte att en kvinna undervisar eller gör sig till herre över mannen, utan hon skall leva i stillhet, eftersom Adam skapades först och sedan Eva. Och det var inte Adam som blev bedragen, utan kvinnan blev bedragen och gjorde sig skyldig till överträdelse.” Osv, osv. Jesus hade ingen hustru, ingen av lärjungarna var kvinna. Jesus kallar vid ett tillfälle en kvinna och hennes sjuka flicka för ”hundar” för att dom inte är judar. De få tillfällen som Jesus hyllar en kvinna är när hon underkastat sig och bl.a kysst hans fötter. Koranen går inte lika långt. Den säger bl a att män och kvinnor har olika ansvar men också olika rättigheter. Islam förväntar sig att dess bekännare skall bejaka kvinnors rättigheter, värna om deras status och på alla sätt motverka att de behandlas illa. Tyvärr faller muslimska kvinnor ofta offer för kulturella avvikelser och en för islam och Koranen främmande kvinnosyn. Ja, det blev en hel del utdrag från hur jag ser på Koranen och Bibeln. I min värld, där jag faktiskt har läst bägge så är Bibeln bra mycket värre än vad Koranen är. Men samtidigt så tänker jag att vi nu lever i det 20:nde århundradet och använder inte böcker som var skrivit för många hundra år sedan som ursäkt för hur jag skall leva idag. Världen har trots allt förändrats efter alla de år som har gått, och världen kommer att fortsätta att förändras. Förhoppningsvis kan vi läsa gamla böcker nu och senare, men inte försöka att jämföra hur vi lever i dag, men hur man levde då. Tänk om vi skulle också skulle ta fasta på hur klasserna var uppdelade tidigare, som t.ex adel, präster, borgare och bönder. Trodde att vi hade kommit lite längre än så. Ja, så sant som sagt: ”Religionen är upphov till mycket ont!”