29,5 grader

Idag vara poolen uppe i 29,5 grader. Det var en alldeles lagom temperatur för mig. Helt underbart. Jag har precis simmat 100 längder, skall se om jag kan göra det varje dag, så att jag känner att jag utnyttjar den något dyra installationen. Just nu känns det i alla fall som att jag behövde det. Är ju lite trist att inte kunna bada flera månader om årets, nu när jag faktiskt har en bassäng. Funderade på om jag skulle bjuda in några grannar som också kunde njuta av det. Men belgarna är ju inte här och tyskarna åkte tillbaka till Tyskland nu på morgonen. Återstår engelsmännen, varför heter det inte engelskkvinnorna. Könsdiskriminering igen. Det är ju faktiskt så inne nuförtiden. Hur många gånger har man inte hört någon säga till kvinnor när de blir arga att ”hon behöver ett ligg”, ”har hon mens” osv, osv. Det verkar faktiskt på mig som att det är mer regel än undantag när en kvinna, kanske helt berättigat blir förbannad. Jag har aldrig hört att man säger så om en man som blir förbannad, konstigt eftersom det i min erfarenhet är fler män än kvinnor som tappar humöret. Kvinnor har ju ofta sedan barnsben fått lära sig att kontrollera det, humöret alltså. En och annan tår, men inte så mycket annat är tillåtet. Tårarna har ju på ett märkligt sätt blivit kvinnliga attribut. Konstigt om inte män har samma känslor som kvinnor. I mitt huvud så är vi faktiskt födda med en uppsjö känslor allesammans oberoende av om vi är män eller kvinnor.

Ja, men simningen var skön, jag är faktiskt nöjd med min poolvärmare så här långt. Skall kanske skruva ner värmen lite, så att jag inte i tillägg blir ruinerad på elkostnaden. Det är ju ingen engångsbetalning. Skulle haft solvärme speciellt här. Men det har alltså elbolagen här fått till att det inte lönar sig eftersom man får betala straffskatt om man sänker elkostnaderna. Konstiga lagar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s