Världens bästa chiligryta.

Världens bästa chiligryta enligt min son. Den är gjord med mycket kärlek och mycket tequila. Tequilan är alltså inte i grytan utan i magen på kockarna. Grytan skall puttra i en hel dag medan kockarna dricker tequila och provsmakar. Tur nog var de i alla fall 3 som deltog som kockar. Hade varit lite tufft för en kocka att göra slut på en flaska tequila. Ett tag tänkte jag att de kanske hade somnat innan serveringen av grytan. Alla tyckte om den. De hade gjort en väldigt hot och en normalhot. Jag tog av den normalhotte, men dristade mig till att blanda i lite av den hotte.

Min son hade tydligen medan jag var och hämtade mina nyklippta hundar lyckats med att få hans dotter till att smaka en cayennepeppar. Dette ledde till att hon avsatte sin pappa och krävde att bli adopterad av vännen till hennes bror. Han är 6 år äldre och var lite osäker på hur hans mamma skulle reagera på att han hade en 16-årig dotter. Samtalet spårade ut lite när man försökte att komma underfund med hur man skulle göra med hennes mamma, som hon fortfarande påstod var hennes mamma. Ni kan bara tänka er vilka förvecklingar det blev. Man måste säga att fantasien flödar i alla fall efter en flaska tequila. Vi andra som inte var kockar men vuxna, alltså inte 16-åringarna, tvingades till att smaka min sons kanske hemmagjorda sätt att dricka tequila på. Han hade kanel på en apelsinskiva istället för salt och citron. Faktiskt tyckte nog jag att kanel och apelsin vann i förhållande till salt och citron.

Nu är strandpromenaden samman med mig, hundar och de två som är äldst i samlingen avklarad och vi envisas med att sitta ute i blåsten, medan den yngre generationen har bänkat sig med frukost och TV inomhus. Nästsista dagen idag med gänget, men skall försöka att inte tänka på det. Låtsar som om de skall stanna hela januari, tids nog att tänka och känna på det när de skall åka. Behöver inte ta ut det i förskott.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s