Tack för att det finns bajspåsar!

Man skall inte gå för långt från en toalett om man riskerar att behöva en inom kort tid. Något som jag ju har lärt mig från tidigare. Men, alltså idag gjorde jag det igen!! Visste dock inte så mycket om det innan jag körde ned till stranden. Klarade mig riktigt bra och tog några panorama bilder och andra bilder för att dokumentera de här underbara morgnarna. Idag fyller också ett av mina älskade barnbarn år. 22 år. Och han är den tredje av mina barnbarn som flyttar hemifrån. Snart har jag inte så många av dem som bor samman med sina föräldrar. Känns lite konstigt. Men alltså gick på stranden och började ganska tidigt känna av att jag kanske borde vara i närheten av en toalett. Det är lite konstigt det där. Tidigare var det i regel mest bråttom att komma i närheten av en toalett när jag behövde kissa, numera har det förändrats till att vara väldigt nära en toalett när jag behöver göra nr 2. Det brukar ju dock klara sig, men inte så den här gången. Till slut blev det riktigt akut. Ingen toalett i sikte, men sanddyner. Det är väldigt bra att jag är på stranden så tidigt att det inte är någon direkt folksamling där. Och jag är också väldigt tacksam för att jag alltid har bajspåsar med mig. Kan liksom göra mig av med alla bevis då. Det gjorde jag, men saknade naturligtvis toapapper att torka mig med. Men bättre lite än allt i trosorna. Det blev duschning så fort jag kom hem och för närvarande går också tvättmaskinen på hög temperatur. Snart är alla bevis undanröjda. Annars var morgonen fin. Eller vad säger ni om den här panoramabilder över ”min” strand.

Nu är värmen så sakteliga på väg igen. Alltså den har ju inte varit borta de sista månaderna, men på morgonen behöver man inte ha aircondition på. Alltid något. Jag som har bytt elektricitetssällska är ju väldigt intresserad av hur nästa räkning kommer att se ut. Eftersom jag har aircondition på hela natten och då fungerar ju inte mina solpaneler, så skjuter räkningarna i höjden på sommaren. Samtidigt är det så skönt att ha lite kallt på natten så jag kan inte klara mig utan den nu. Har blivit bortskämd. Tänkte ju aldrig på att jag kunde ha det kallt på varma sommarnätter så länge jag bodde i Norge och Sverige. Men nu har jag blivit beroende av det.

Pippi har lagt sig gott tillrätta i skuggan efter strandpromenaden. Alltså hon med örat och med en hjärncell. Jag tror att hon blev lite chockad när jag plötsligt valde en annan väg på stranden, nämligen upp bland sanddynerna och gömde mig. Men hon hittade mig och såg lite förvånad ut när jag använde hennes bajspåse. Att hon ligger på en blå (ser nästan svart ut på bilden) handduk har sin förklaring. Hon bäddar ju alltid innan hon lägger sig någonstans överhuvudtaget. Och just denna pallen har hon bäddat sönder. Hon är inne på stoppningen nu med ett stort hål i överdraget. Nu har jag alltså lagt en handduk där. Kanske borde jag lägga handdukar överallt där hon ligger. Snart har jag väl bara stoppningen kvar på alla soffor och stolar som hon har för sig att man skall bädda ner sig i. Det blir ett ganska slitet hem så småningom om hon får fortsätta som hon gör.

Annars stundar det nu underbara tider för oss pensionärer. Titta bara på vad de olika partierna lovar oss. Vänsterpartiet vill höja grundpensionen och sänka skatten för pensionärer. Miljöpartiet vill både höja grundpensionen och höja bostadstillägget. Socialdemokraterna vill avskaffa skatteklyftan. Centerpartier vill införa en bred skattesänkning för pensionärer. Kristdemokraterna en generell skattesänkning. Moderaterna vill ha samma skatt på lön och pension. Liberalerna vill höja bostadstillägget och Sverigedemokraterna vill också höja garantipensionen. Alla satsar tydligen på pensionärerna. Verkar som om de nu har förstått att det är en väldigt hög procent av väljare som nu är pensionärer, och fler lär det bli. Ja, det låter väl bra för mig, inte för att jag har så stor nytta av höjt bostadstillägg och troligen inte heller av sänkt skatt eftersom jag inte bor i Sverige. Men jag antager ju att skall man höja pensioner och alla andra höjningar för den delen, så måste man väl också höja antalet som arbetar så att man har några pengar att ta de kostnaderna från. Man kan kanske höja skatten för lönearbete. Vad sägs om man tager 75% i skatt från lönearbetare. Det blir säkert populärt. Men någon måste ju betala notan. Man kan kanske göra så att pensionärerna betalar lite själv, genom att höja självkostnaden inom sjukvården. Eller hur gör man för att få räkningarna att gå ihop. Inte vet jag. Jag är ju ingen ekonom, men så mycket har jag lärt mig av egen erfarenhet, att när börsen är tom så är den tom. Man kan ju alltid låna. Det har ju Sverige gjort i så många år nu, så det har blivit en vana. Men kan man låna hur länge som helst. Det kan inte jag i alla fall. Tror inte att det är så många banker som tillåter mig med min pension att låna en massa pengar. Men oavsett, det är spännande med val och en massa löften, som ingen tror på längre. Det är nog inte partiernas löften som vi kan rösta på längre. Alla vet ju att ingen kommer att få majoritet, alltså med det menar jag ett parti som ligger på över 50% av väljarna. Då kanske man hade kunnat titta på deras löften. Men inte som det är nu, när alla faktiskt måste samarbeta. Det verkar ju likväl som de är ganska eniga, alla partierna att göra något åt pensionerna. Min pension från Sverige är dock så låg att skulle jag leva på den, till trots för att jag jobbat sedan jag var 18 år och framtill jag blev 50 år i Sverige. Men den pensionen hade jag inte kunnat leva på ens i Spanien. Kanske äta mat från container och sova i tält, då hade det kanske gått. Hade varit ännu en erfarenhet och man säger ju att finns det problem så skall man leta efter lösningar.

Ännu en bild från min morgon på stranden när solen inte kommit upp ännu, men är på gång. Bild på väg ner till stranden genom pinjelunden.

2 kommentarer

  1. Så bra att hundarna är vita. Då syns dom i alla fall. Vi ska flytta, Lasse och jag. Vi glömmer ofta att vi är gamla och inte har evigt liv. Andra säljer sina hem och har roligt för pengarna. Vi får ha roligt utan pengar. Det går jättebra! Ha det bra! Vi dyker nog upp fram på vårkanten. Vi pratar om det fast vi precis har varit ute och farit.

    Skickat från min iPhone

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s