Busväder!

Idag åskar det och regnar. Skyfall kallas det. Det kändes lite exotiskt till en början. Det är ju inte varje dag det regnar här i Spanien. Bestämde mig dock för att inte gå till stranden. Tur var det. Hade varit dränkt som en råtta efter bara någon minut. Kanske sekund. När det regnar riktigt här så gör det det verkligen. Jag bestämde mig istället för att sätta mig i tältet. Det hörs ju så fint med regn på tältduk, tycker jag. Men kanske inte störtregn, tältduken håller nämligen inte för det. Tur att jag inte var ute på campingsemester. Men jag satt torrskodd i början och lyssnade på när Tor körde med sina bockar. Han verkade ordentligt arg idag. Det dundrade och blixtrade. Hundarna uppskattade inte vädret. Ville nog helst vara inne i huset. Pippi kröp under filten, men Fluffy gick in. Hon ville dock inte vara ensam inne i huset så hon vågade sig ut för att leta efter mig och Pippi, mitt i ösregnet. Visar här nedan en film av när hon söker sig till tryggheten hos mig och Pippi!

Hon kände sig dock inte helt trygg hos mig och Pippi heller och när Tor fortsatte att köra runt på himlavalvet så skakade både hon och Pippi. De önskade sig någon annanstans i världen, där det i alla fall inte åskade också. Hon tittade på mig som om jag inte var riktigt klok som satt därute i ett tält, som läckte vatten hela tiden. Jag som hade tänkt att nu behövde jag inte ta in alla dynorna när det var dagg på natten och när det regnade. Det fungerar med dagg och lätt regn, men inte detta regnet. Allt var dyblött och när det i tillägg också började att hagla, så tog jag mina två hundar med mig och sprang in. Här en video med Fluffy och Pippi där de försöker gömma sig under filten och se på mig som om de säger: ”Vad gör vi här??”

Ja, så här kan det också se ut i Spanien. Men inte så ofta. Men när det är skyfall här så är det verkligen skyfall och eftersom allt är så torrt så blir det översvämningar direkt.

3 kommentarer

  1. Ja det håller jag med om men också det som är det läskiga, att det är något utöver någon människas makt att kunna kontrollera! Men förstår vad du menar 👍 de är coolt, efteråt men inte just då haha

    Gilla

  2. Själv tycker jag faktiskt om åska. Det känns som att vi är ganska små och inte kan bemästra allt. Det är en fin känsla för mig. Men jag respekterar både mina hundars rädsla och alla de som är rädda för det. Men erkänn det känns gigantiskt.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s