Olydiga hundar och skatter!

Imorse var Pippi och Fluffy olydiga. Det började redan på väg ner till stranden. Fluffy hittade tydligen något som var mycket intressantare än att följa med mig och Pippi. Vet inte vad det var, men i kampen om uppmärksamhet förlorade jag med råge. Jag har ganska mycket is i magen när det gäller de där små vita tussarna, så jag gick vidare och Pippi följde med mig. Fick dock ge mig när hon inte sågs till när vi kom ner till stranden. Gick tillbaka, då följde inte Pippi med mig, hon bara tvärstannade. Sade väl med sitt språk: ”nu får det vara nog, skall vi verkligen gå hela vägen tillbaka bara för Fluffys skull, jag tvärvägrar” tog henne i koppel. Fluffy mötte oss på vägen tillbaka. Vände igen och ner till stranden. Där vägrade Pippi att lämna baren. Det finns säkert mycket gott som folk har tappat i närheten av den, men i min värld får det vara nog när jag står sidan om Pippi och kallar på henne och hon bara fortsätter att leta efter godis. Jag fick bära henne därifrån. Alltså det blev koppel resten av turen. Folk jag mötte undrade om varför. Ett engelsk par som frågade: ”Are they in trouble?” Yes indeed they are. Jag sur och lite arg. Men precis som vanliga tonåringar så reagerar de med passiv avvisning av mig istället för underdånig lydnad. Jag som alltid har sagt att det är lättare att uppfostra hundar än barn. Stämde inte helt idag. Kan ju se att det är för deras egen skull som jag vill att de skall lyda, men det är inte helt säkert med sanningen överensstämmande. Jag vill ha en tur på stranden enkel. Jag skall kunna gå i mina tankar och att de ser till att följa med mig i min takt. Alltså jag vill bestämma alla förutsättningar, men det verkar som de har gått ett steg vidare. Går med på jag får bestämma var vi skall gå, men inte vad vi skall göra på turen. Är helt säker på att båda hade varit i närheten av mig när jag väl skulle gå in i bilen. De vill inte bli utan matmor. Men det är alltså maten och inte jag som drar dom mot mig. Lite bittert att konstatera. Till och med min lilla strandhobbit undrade på engelska varför de var i koppel. Jag trodde inte att han kunde prata engelska.

Igår hittade jag i alla fall ett ställe, tack vare Facebook, nere i La Marina Pueblo som tog foto på mig. Behöver tydligen det när jag skall bli resident här, plus en massa andra papper. Skall till han som skall hjälpa mig med att bli resident nästa måndag och han har skrivit en lång lista över vad jag behöver ha med mig. Hoppas att jag äntligen kan slutföra den här långa väntan på att bli resident. Just nu hör jag ju inte hemma någonstans. Har utvandrat på papperet både från Norge och Sverige, men har alltså inte blivit välkomnad till Spanien ännu. Men Skatt får jag betala till alla tre länderna. Det gör inget om jag har utvandrat elle invandrat, betala skatt är likväl ett tvång. Ingen dubbelbeskattning sägs det, men jag undrar vad jag skall kalla det om det inte är dubbelbeskattning. Ännu har jag i alla fall inte fått tillbaka något från Sverige och Norge. Skall det fortsätta så här så blir jag faktiskt tvungen att flytta tillbaka till Sverige eller Norge, eftersom det innebär att jag nästan får betala 100% i skatt på min inkomst, och då får man ju fråga sig vad man skall leva av. Får kanske också sätta mig utanför Mercadona eller Consum. Än så länge klarar jag mig dock, både jag och hundarna får mat. Fotot ser som vanligt inte klokt ut, men det är ju inte retuscherat, så jag kan väl inte klaga, det är alltså så jag ser ut.

Idag räknar man utlandsrösterna i Sverige, så idag räknas alltså min röst. Hoppas den gör skillnad. Tidigare har det dock alltid varit Moderaterna som har vunnit på utlandsrösterna. Men eftersom de har sagt i något svagt ögonblick att de kanske kan samarbeta med SD, så hoppas jag att så många som möjligt av de utlandsboende svenskarna tänker om. Just nu har ju den falangen som inte kan tänka sig att samarbeta med SD 144 mandat mot 142 mandat. Inte stora skillnader, kan lätt slå över till andra sidan efter slutgiltig rösträkning. Ser också på Facebook att SD anhängare uppmanar folk att anmäla att rösträkningen var riggad, att SD skulle ha haft många fler mandat. Undrar om de förstår själva att de är ute och simmar, och bara vill skapa opinion, eller om de faktiskt är så dumma att de tror på det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s