Spela kort och att vara svensk!

Idag har jag försökt att lära mig att spela kort. Ja, alltså min morfar lärde mig att spela 21 när jag var 5 år eller något sådant, men därefter har det inte gått in så mycket av kortspelets alla vändningar. Idag har jag sett på när man spelar något som heter Rummy. En bit in i spelet insåg jag faktiskt att min äldsta väninna (ja hon är inte äldst i år, hon är lika gammal som jag, men jag känt henne längre än någon nu levande väninna) har försökt att lära mig detta kortspel en gång. Det är ett kortspel som går ut på att man lär sig en gång hur och vad man skall spela. Nästa gång när man delar ut korten så skall man glömma vad man har lärt sig för då skall man spela något annat. Det tar heller aldrig slut, man kan ju hitta på nya regler hela tiden. Kanske jag skall googla reglerna? Den personen som liksom skulle hjälpa mig med undervisningen var pedagogisk och allt det där, men plötsligt uppenbarade sig ett telefonskal. Nyinskickat från Kina. Med Coronavirus så klart. Det såg elegant ut och verkade lite tekniskt invecklat. Det var faktiskt så tekniskt invecklar så att kineserna inte visste att IPhone har kameran till höger. Eftersom Kina ligger på andra sidan jordklotet så är det väl naturligt att de har kameran till vänster på sina IPhones. Men hur som helst så räckte inte min koncentrationsförmåga till både kortspel och Kinaskal. Min koncentration försvann och plötsligt började min lärare att vinna lite grann. Inte mycket men lite. Ja, det har väl sin förklaring till att jag inte spelar så mycket, varken kort eller något annat. Jag vinner aldrig. Den där förlorargenen som jag har har faktiskt varit till nytta en del gånger för mig. När jag fick ett malignt melanom på örat av alla ställe. Vem får maligna melanom på örat. Tror inte det är så många. Men jag fick det. Det skar naturligtvis av mig örsnibben, bara på det ena örat och även mitt hål till örhängen. Bara si så där utan att fråga mig om de skulle spara hålet. Men när det var gjort så undrade folk omkring mig om jag inte var nervös för att dö. Nej, det var jag inte. Det är faktiskt inte så stor chans, heter det risk för att dö för att man har haft ett födelsemärke som det är cancer i. Slå upp det på Google. Det är faktiskt mindre än 10% chans, risk att få metastaser. Jag som aldrig har vunnit något var ganska säker på att jag inte skulle vinna denna gången heller, eller heter det att förlora? Så ibland är det tur att inte ha någon turskalle.

Det är nog likadant med coronaviruset. Det skall till ganska mycket tur om man skall råka bli smittad av det. Är ganska säker på att det är mycket lättare att vinna miljoner på Lotto än att bli drabbad av Coronviruset. Och dessutom dö av det. Då måste man ha ändå mer tur, eftersom det inte är så många procent som dör av det. De flesta överlever det. Alltså nu vet jag ju inte hur många som har vunnit mer än en miljon på lotto 2019, men skulle tro att det handlar om så där en 30-40 stycken människor. När det gäller coronaviruset så letar de fortfarande om det finns någon som är drabbad. Inte helt säkra ännu. Jag skall kanske börja spela på lotto, eller inte!!

Sedan är det en annan sak som jag har funderat över. Det där med bristen på poliser i Sverige. Det är faktiskt inte så konstigt. Har ni sett några moralpoliser i andra länder än i Sverige. De alltså som inte kan låta bli att upplysa någon annan om att det är koppeltvång, farligt att röka, att man måste plocka upp hundbajset och så vidare. Sker det i något annat land så kan ni ge er backen på att det är en svensk. Svenskarna är faktiskt ett väldigt uthålligt folkslag. De är säkra på att de kan uppfostra hela världen. Fantastiskt att de har så mycket hopp om andra människor. Vad tror ni egentligen. Den där svensken som går fram till någon med en hund som har bajsat och inte gör något med bajset. Det kan ju vara någon som vill värna miljön från plast, men kanske inte, troligen är det någon som faktiskt inte bryr sig. Då kommer det en svensk med en hundbajspåse och berättar med armar och ben (om personen ifråga inte kan svenska) att man skall plocka upp bajset. Svensken är överlycklig har lyckats få den personen att lära sig att plocka upp bajset. Det måste ju vara helt otroligt att densamma personen inte plockar upp bajset nästa gång hunden bajsar. Den har ju nu lärt sig att man skall göra det. Klart att vi behöver moralpoliser. Det har ju alltid förvånat mig när någon kom fram till mig på den tiden som jag rökte och frågade mig om jag inte visste att det var hälsofarligt att röka. Var trodde den personen att jag hade befunnit mig de senaste 20 åren? I en grotta utan att ha sett varken TV, tidningar eller något. Den personen ville ju bara upplysa mig om något som jag inte visste, eller hur? Ja, vi är ju födda i ett fantastiskt land. Det är därför vi klagar på allt i det landet. Landet är inte tillräckligt svenskt. Vad är svenskt? Landet har dålig sjukvård, dåliga skolor allt är nästan dåligt. Själv förstår jag inte varför man envisas med att bo kvar i ett land där allt är så dåligt. Det är väldigt sällan jag hör någon som är svensk medborgare skryta över sitt land. Ja, kanske de invandrare som har blivit svenska medborgare. Men de vet ju inte vad de talar om eller hur? De har ju inte förstått att man inte kan vara svensk om man inte klagar på landet och ger sig ut på korståg för att uppfostra alla andra som inte har lärt sig hur man skall göra och inte göra. I Sverige är det en självklarhet att man måste servera vegankost, vegetarisk kost, laktosfri kost, glutenfri kost osv osv i skolorna. Får inte skolbarnen den mat de vill ha, så revolterar föräldrarna. Hur är det nu med alla de länder som inte har tillstymmelsen till mat i skolan. Där heter det att man har matlådor med hemifrån. Jag tror att vi hade fått inbördeskrig i Sverige om vi hade infört matlådor till barnen i skolan.

Nej, men allvarlig talat varför kan vi inte vara lite stolta och tacksamma över vårt land och sluta klaga på allt och alla. Vi bör nog också vara tacksamma för att vi har fått lite påverkan utifrån. Till exempel köttbullen. Den serverades i både England och Bagdad under 1000-talet, men finns inga fakta för att den fanns i Sverige på den tiden. Kåldolmen kom till Sverige på grund av att Karl XII:s härtåg i främmande länder, där han också på samma gång importerade en massa invandrare redan på 1700-talet. Han var en av de människor som tillät massinvandring till Sverige. Tur att vi hade honom så att vi kunde bli lite uppblandade med lite mer kontinentala vanor. Tack för kåldolmarna också. Han befann sig länge i Turkiet och var positiv till islam, undrar om nynassarna vet det? Tror inte det. Han befann sig ju inte så mycket i Sverige, mest utomlands och dessutom var han själv invandrare av fjärde generationen. Men vad kan man räkna med när man sätter in en 15-åring som kung. Tänk bara vad som hade skett med alla nuvarande 15-åringar som leker krig på internett dag som natt om man hade gett dem en hel värld att leka krig i.

En kommentar

  1. Det var mycket på en gång, men underhållande roligt och mycket intressant o säkert sannt också 👍😊 ang. spelkort så tycker jag om att spela, kan en del, men aldrig hört om detdär du spelade 🤔

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s