Bingo, snart fullärd pensionär!

Det där med coronaviruset förföljer en fullständigt. Du kan inte öppna en tidning eller en social sida förrän det kommer någon form av skrämselpropaganda. Jag förstår ju att folk blir rädda, men tycker att det är lite synd att de inte kan se förbi skrämselpropagandan. Jag förstår ju också att tidningar skriver om det. Det är ju ingen vits för en tidning att skriva nu har så många i världen klarat sig från att bli sjuka, eller vi lever i den tryggaste och bästa tidsåldern (vilket vi gör). Inte säljer de lösnummer på sådana saker. Men just på grund av detta ståhej så blev jag ganska så glad när jag var på träningscenteret. Där är det faktiskt inte någon som verkar att vara rädd för något virus överhuvudtaget. Och inte heller för bakterier. Lite avslappat att känna av det. Här svettas man och går från maskin till maskin. Javisst jag tror att man skall torka av maskinerna efterhand som man har använt dem. Men ingen gör det, inte jag heller. Det känns faktiskt väldigt skönt tycker jag, även om jag förstår att det med tvångsmässig personlighetsstörning kommer att få problem på träningsstudier.

Idag har jag också spelat bingo. Heter det spelat när det handlar om bingo. Det känns lite fel, men tror ändå att det heter så. Det var inte lätt. Prata om stress. Positiv stress kändes det inte som. Man skulle lyssna, leta och skriva. Inte en chans om man som jag både är pensionär och har lite anlag för ADHD. Jag kan ju inte koncentrera mig på bara en sak åt gången. Lyssnar lite här och lite där och uppfattar något annat. Det är dock inte något fel på min snabbhet. Men det är ett problem att vänta att skriva tills man har sagt siffran. Jag hade ju bestämt mig innan de sade något vilken siffra som skulle komma upp. Och så blev det en annan siffra. Hur stryker man när man gör fel i bingo. Fungerade inte. Plötsligt så sa de en siffra som jag redan hade strukit. Sedan fick jag veta att man i tillägg till detta också skulle hålla reda på om man fick bingo. Inte en chans, inte för mig. Men jag skulle ju ändå inte våga säga att jag hade bingo, eftersom jag ju inte hade strukit över rätt siffror. Vem vet kanske jag hade haft bingo någon gång om jag hade gjort rätt, men det förblir en hemlighet. Det var i alla fall en utmaning. Men nu börjar jag väl bli fullärd som pensionär, eller hur. Boule, kortspel och bingo. Det är väl det man skall ägna sin tid åt som pensionär. Jag är imponerad över pensionärer. Det är inga lätta aktiviteter som man skall ägna sig åt. Men om sällskapet är trevligt så kan man ju fortsätta med det även om jag nog aldrig blir speciellt proffesionell bingo, boule eller kortspelare. Och sällskapet är trevligt. Dessutom läste någon av sällskapet att alkohol hindrar virusspridning. Det är ju något jag kan. Alltså dricka alkohol. Men hade kanske behövt lite alkohol om jag skulle klara av bingospel.

Och så kanske lite viktigare nyheter än Coronaviruset. SD vill alltså helst kontrollera vad TV visar och vad man skriver i tidningen. Kan de inte då börja med att bestämma att det får vara nog skrivet om coronaviruset. Det är visst omdöpt nu, men jag har glömt namnet. Orkar inte förhålla mig till alla som tror att människosläktet skall utrotas av detta virus. Helst säkert är det inte det som är dödligast i vår värld. Dessutom så är ju faktiskt inte dödligheten större än vid en vanlig influensaepidemi, men det låter så i folkmun. För min del skulle jag definitivt föredra att dö på grund av detta virus eftersom jag har förstått att det går ganska fort. Det är nog klart värre att dö efter månader liggande i en säng med sondmatning och liggsår. Dö skall vi ju av något och eftersom det är gamla och svaga människor som dör av det, så finns det ju en rättvisa i det eller hur. Det är väl vår tur först tycker jag. Att dö menar jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s