Hundtrimning.

Har nu varit och lämnat in hundarna till klippning. De var inte lyckliga. Uppför sig ungefär som om de skall torteras, och det skall de kanske. Har ingen aning. Hon som klipper dem undrar hur Pippis hjärta klarar av det, säger att hon slutar inte under de 2 timmarna som hon är där att hyperventilera. Konstigt att hon inte tuppar av. Jag kan till viss del förstå henne, då hon faktiskt ser ut som en pigham gris när hon kommer därifrån. Konstigt att vita hundar har ett svartprickigt skinn. Och allts skinnet syns när hon är nyklippt. Har i sommar klippt dem en gång i månaden, men kan nog snart vänta lite längre. Det skall ju bli lite kallare efterhand, har dock inte märkt det än så länge.

Inatt sov jag alltså inte så mycket. Det gör ju inte heller något, då jag inte har några direkta förpliktelser på dagtid. Somnade först halv sex och vaknade som vanligt klockan halv sju. Kände att jag inte orkade, ville eller vad jag skall skylla på att gå på stranden med hundarna. Gick istället ut och lade mig på soffan där ute. Sover i regel bättre där än i min säng, till trots för att jag har sidentäcke, sidenkuddar osv. Somnade och när jag vaknade klockan 09:00 hade jag helt glömt att hundarna skulle på trimning. De var lite uppspelta då de inte hade fått sin morgonpromenad, men hade likväl somnat samman med mig där ute. Kanske de till och med drog en lättnadens suck när de märkte att vi inte skulle stressa till bilen och köra ner till stranden. Bra att vi påminnelser på telefonen. Jag kom på det alltså och nu är de lämnade.

Sitter nu ute och skriver med mina e-cigaretter inom räckhåll. Jag ägnar dem en del tid. Man måste ladda, fylla på och torka bort överbliven vätska. Men trivs väldigt bra med dem. Är nog kvar i det orala stadiet, där jag måste ha en napp inom räckhåll. Tur att e-cigaretterna uppfanns, annars hade jag väl suttit som ett hostande vrak nu. Det var några år sedan jag slutade att röka tobakscigaretter. Märkte väldigt fort att detta var bättre för hälsan. Slutade att host, blev inte andfådd, fick luktsinnet tillbaka. Det är många dock som har gått på tobaksbolagens och läkemedelsbolagens hårdnackade försök att få e-cigaretter till att få dåligt rykte. Men det är ju de som har pengar. Det är dock lite konstigt att det var bevisat att det var tobaksförbränningen som var skadlig, men att man nu har fått för sig att också nikotinet är det farliga. Till trots för att läkemedelsbolagen reklamerar för att man skall använda nikotintuggummi, nikotinplåster och allt annat med nikotin. Man har ju också undersökningar på att man får i sig mycket mer nikotin i blodet av nikotintuggummi, plåster osv. Likväl är det nikotinet som man försöker ge dåligt rykte i dag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s