Lördag igen

Konstigt att veckorna fortfarande går så fort, till trots för att jag ju inte gör så mycket mer än det vanliga. På lördagarna brukar stranden vara full av fiskare på morgonen. Inte för att jag någonsin har sett att de fångar någon fisk, men det gör de troligen, annars hade de väl inte stått där varje lördag och söndag. Jag såg ett inslag någonstans, kanske på Facebook, där en man beskrev kvinnans och mannens hjärnor. Han menade att kvinnans hjärna var ett virrvarr av trådar som knöt ihop sig stup i ett, fullt av tankar, medan mannens hjärna kunde vara helt tom. Ett exempel var att de faktiskt kunde stå och fiska i flera timmar utan att tänka alls, närmast sömngångaraktigt. Jag kan tro det om en del män i alla fall, kanske inte alla. Diskning är ju en sådan aktivitet som inte fodrar någon form av hjärtverksamhet tänker jag. Man bara väntar, kastar ut, rullar in och väntar igen i en evig upprepande rörelse. Nästan lite autistiskt. Idag såg jag också för första gången en naken man som stod och fiskade. Ja, det brukar ju även på morgnarna vara någon naken man på badstranden där man får lov att vara naken. Det finns också en och annan kvinna, men faktiskt inte så många. Kanske det beror på den kvinnliga nedvärderingen av sina egna kroppar. Män har det i mindre utsträckning är min erfarenhet. Jag själv kan tycka att det är väldigt skönt att gå omkring naken här på min egen tomt, men det beror på att jag har murar mot grannarna. På stranden hade jag inte känt mig lika avslappad på grund av min hängmage och mina hängbröst. Jag jobbad samman med en kvinna som hade en närmast perfekt figur och då menar jag likväl att vi alla har perfekta figurer utifrån hur var och en ser ut. Teoretiskt menar jag att vi alla skall vara stolta över vår kropp, men det hänger inte helt samman med hur jag uppfattar min egen kropp, tyvärr. Men denna kvinna hade ibland lite urringning, men inte utmanande på något sätt, men den kända avundsjukan gav sig till känna hos en av mina kollegor, som menade att hon inte borde ha sådana kläder på sig. Min andra kollega sa som sant är att: ”Hade jag haft den figuren så hade jag gått naken.” Hon tog liksom udden av vad den andra kollegan menade. Jag applåderade i tysthet. Likväl såg det lite udda ut med mannen som stod och fiskade naken samman med de andra som hade kläder på sig. Jag vet inte helt varför. Har inte tänkt färdigt på varför jag reagerade på det. Skall göra det en dag.

Idag är det lite mulet och inte mer än 26 grader varmt. Väldigt bra för jag bestämde mig för att städa i förråden, det orkar jag inte när det är riktigt varmt. Ibland orkar jag det likväl inte. Man blir lite lat, när man kan göra allt i morgon. Manana är ju ett uttryck som man förknippar Spanien med och jag förstår klart varför man använder det uttrycket här. Tänk själv att jobba utomhus i ibland 40 graders värme. Jag hade bestämt sagt manana. Men jag har ju själv tendensen att oavsett väder skjuta upp allt som kan skjutas upp. Jag skjuter upp mer när jag har gott om tid än när jag är mer i tidsbrist. Får gjort mer när jag har mycket att göra än när jag inte har det. Antager att det är ett nog så vanligt reaktionsmönster. Men hur som helst så fick jag en hel säck full av ting som låg i förråden och som ingen någonsin kommer att ha användning för. Då måste man också tänka på att jag har inte bott här permanent och inte haft förråden mer i något år. Har likväl hunnit samla på mig en massa saker som inte är användbart. Det är en väldig tur att jag har flyttat så mycket som jag har gjort, även om jag har varit mästare på att samla på mig alla möjliga ting väldigt fort. Undrar hur jag hade haft det om jag hade bott mer eller mindre hela livet på en och samma plats. Då hade jag säkert inte haft ork nog att börja med att städa förrådet eller huset i övrigt heller för den delen.Fiesta i Alicante.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s