Pippi är en mobbare.

Pippi är jätterädd för andra hundar. Hon håller sig då tätt intill mig och ser ut som att hon ber mig om att lyfta upp henne. Hon vill inte se på dem. Till och med små valpar som är hälften så stora som hon och som försöker leka med henne är hon livrädd för. Jag vet inte helt varför hon har blivit så rädd, men kanske för att hon bröt benet när hon bara var 12 veckor gammal i lek med Fluffy. Men hon är ju inte rädd för Fluffy, inte överhuvudtaget. Tager gärna ben och liknande från henne och tuffar till sig . Fluffy är ju så snäll att hon inte protesterar. I dag på stranden mötte vi en hund som tydligt och klart annonserade att hon inte ville ha något med andra hundar att göra. Fluffy som tycker om andra hundar respekterade denne hundens önskan att få lov att vara i fred. Pippi däremot såg sin chans att sätta sig i respekt. Hon började jaga denna hunden och hunden sprang iväg från henne med svansen mellan benen och ville inte alls ha någon konfrontation, men Pippi satte efter den likväl. Stannade inte för än jag använde min allra barskaste röst. Då kom hon, inte med svansen mellan benen, mer som om den stod rätt upp i himlen. Såg väldigt stolt ut, som att hon hade gjort sitt livs bragd.

Kanske typiskt för mänskliga mobbare också. Det är de som är osäkra och rädda som försöker att få makt över andra. Tyvärr lyckas de för ofta med sitt uppsåt. Men jag tror att de snart hade gett upp om de möter motstånd. Är helt säker på att Pippi hade sprungit till mig och försökt bli räddad om den andra hunden hade vänt sig om och morrat åt henne eller visat att den inte var rädd. Men det är ju lätt att säga. Är man rädd så springer man ju så fort man kan för att komma bort från faran, men tänker inte och vänder sig mot angriparen. Men tänk om man hade kunnat lära ut självförsvar till de som blir mobbade. Kanske lära dem någon japansk kampform eller något. Undrar hur det hade blivit. Kanske inte alls bra. Det är nog ingen som har facit på vad vi skall göra med mobbarna och de som blir mobbade. Men att jag är säker på att det är väldigt självsäkra människor som mobbar. De som är trygga i sig själva har inget behov av att sätta sig på andra för att bli större. De känner sig stora nog ändå.

Alltså jag har fått en hund som mobbar. Vet inte hur jag skall lära henne att inte mobba. Lika handlingsförlamad som vi är mot mänskliga mobbare, där vi försöker att finna på program som skall hjälpa både offret och mobbaren, men inte lyckas likväl.

På min nya tur till stranden börjar turen i pinjeskogen. Den är ganska vacker när solen börjar gå upp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s