Pinata

Var igår i Torrevieja eller närmare bestämt La Zenia. Skulle köpa hustvätt till huset, alltså tvättmedel som man har i högtrycksspolaren när man tvättar hus och klinker runt huset. Jag tvättar mest klinker. Huset var helt vitt när jag köpte det, men den gula ökensanden har en tendens att sätta sin färg på husen. Förstår mer och mer varför de inhemska spanska husen är gula, eller gulorange. Det är den färgen som sanden har. En del av oss som har vita hus tvättar dem ofta med högtrycksspolare och en del målar husen vita regelbundet. Jag har tvättat klinker runt huset en del gånger, men huset är bara tvättat en gång, så det börjar bli en hel del gula ränder, där vattnet har runnit när det regnar. Den gula ökensanden kommer med regnet. Det var faktiskt inte jag utan min son och svärdotter som tvättade det den gången. Min svärdotter klängde runt som en apa uppe i höjden. Har ju ett ganska högt hus. Till och med grannen fick sig en dusch. Hur som helst så skulle jag åka till La Zenia för att köpa dammsugarpåsar och hustvättmedel. Såg en affär som heter, ”Party, Fiesta”, kunde inte motstå att gå in där. Kom på att jag ju snart fyller år och att min son och hans familj är här när jag gör det. Köpte alltså guldballonger, ballonger som var formade som en 7:a och en 2;a. Jag blir ju 72. Det fanns färdiga ballonger som det stod 14, 15, 20, 30 osv, men faktiskt inte 70. Kvittade ju, jag hade ju likväl fått köpa en 2:a i tillägg. Sedan hade de Pinata, ni vet sådana där figurer som man skall fylla med godis och sedan slå sönder med påkar. Fanns många olika. Askungen, spiderman osv. Men jag köpte en fotboll. Min sons söner älskar ju fotboll, så därför tänkte jag att det var en god idé. Kanske man inte har Pinata när man fyller 72. Troligen inte, då det faktiskt inte fanns något direkt motiv som skulle vända sig till en 72-åring. När jag kom hem så började jag tänka att min ena sonson, snart också fyller år. Han fyller 13 år i november. Han älskar fotboll. Det är nog inte rätt att jag på min födelsedag har en Pinata i form av en fotboll, skulle kanske vara han som hade den på sin födelsedag. Får kanske ta en tur till La Zenia igen och köpa Snövit till mig. Passar nog inte med Snövit heller, så snövit är jag ju inte. Inte ens i skinnet längre efter att ha varit i Spanien i 6 månader. Ja, detta blev ett problem, jag som bara skulle ha dammsugarpåsar och hustvättmedel.

Hittade denne pinnen på stranden imorse. AQUI SOY FELIZ. Översatt betyder det: ”Här är jag glad”, skulle dock själv hellre översatt det med ”Här är jag lycklig”. Vem är inte lycklig vid strand, vågor, hav. Ett underbart uppvaknande på morgonen med en strandpromenad. När jag vände på pinnen så stod det på andra sidan: ”AQUI QUIERO PUDRIRME: CONTANDO OLAS Y VIENDO EL MAR” När jag slår upp det på Google translator så får jag fram. ”Här vill jag ruttna, räkna vågorna och se på havet. ” Är inte Google translator underbar. Lite osäker på om en infödd i Spanien hade översatt det likadant, men okey. Jag vill själv inte ruttna på stranden, men kanske räkna vågorna och se på havet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s