Spanien håller på att stänga.

Semestern i Spanien är över. Det märks på bland annat mataffärer som har haft söndagsöppet har det inte längre. Strandbarerna håller på att plocka ihop sina saker och flytta hem. Det är väl hem de flyttar. Någon strandbar är dock kvar en stund till. Jag som hade sett fram mot att mina yngsta barnbarn och min son och svärdotter skulle kunna hyra kajak och annat på stranden här nedanför mig, kan inte det längre. Den packade ihop i förra veckan. Det är mörkare också på morgonen att gå på stranden och kallare. Inatt var inte temperaturen mer än 20 grader. Känns kallt här. Den går dock fortfarande upp mot 30 grader mitt på dagen.

Jag har slutat att gå med linne på morgonturen, har nu t-shirt istället. Försökte en morgon med jacka, men det blev för varmt. Fick knyta den om midjan. Min lilla hobbit som jag träffar på stranden varje morgon är dock fortfarande naken. Idag satt han också och solade i en solstol, till trots för att solen inte hade gått upp, annars brukar han mest jogga på stranden. Han ser faktiskt ut som en hobbit, eller kanske en trädgårdstomte. Han är liten, med ölmage och brun över hela kroppen. Ser på något vis söt ut som en tomte eller hobbit. Eller Ronja Rövardotter rumpnissar. Ni kommer ihåg de där som säger ”Varför gör hon på detta viset”. Lite kul med en rumpnisse på stranden. Han hälsar snällt varje morgon när han joggar förbi med sin dinglande penis.

Annars träffar jag mest hundägare så tidigt på morgonen. Och Fluffy har löpt igen. Jag förstår det fortfarande inte, hon har inte löpt på 4 år och nu har hon alltså löpt 2 gånger på 3 månader. Verkar som hon håller på att ta igen de förlorade åren. Jag är inte säker på att jag uppskattar det, speciellt eftersom hon faktiskt är ”killtokig” under den perioden. Jag har fått ha henne i koppel på stranden för annars bara springer hon bort ifrån mig och letar efter någon sexig hundkille. Pippi håller mer på sig. Hon är ju inte så förtjust i andra hundar, så hon söker ju inte upp dem, men är faktiskt lite vänligare mot dem när hon löper.

Nu har också alla mina grannar åkt hem till respektive länder. De är utspridda i Belgien, Norge, Tyskland, England och Ryssland. Jag antager dock att det kanske kommer ner några från Norge i nästa vecka då skolbarnen har höstferie. Efter det blir det nog ännu fler strandbarer som packar ihop.

Fungerade som chaufför till en svensk kvinna igår. Hon bor lite längre upp här i urbanisationen och har inte bil. Skrev på Facebook om någon kände till en plantskola här i närheten. Förslagen som trillade in var dock inte här, utan det krävdes bil. Jag erbjöd mig att köra henne, alltid kul att gå och titta på en plantskola. Hon fick sitt lilla citronträd och en liten Palm. Vi fick in dem i bilen också. Körde också till en möbelaffär då hon letade efter en bäddsoffa. Hon mätte och planerade. Är en trevlig bekantskap. Kör gärna för henne. Har ju inte så mycket annat för mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s