Min förmyndare.

Läser i tidningen att kvinnor nu får lov att köra bil i Saudiarabien. Det är ju ett framsteg, men läser också att de inte får öppna bankbok, ta jobb, gå på restaurang, gifta sig, skilja sig, ansöka om pass utan tillåtelse från deras manlige förmyndare. Jag blir lite nyfiken på hur de skulle lösa det problemet med mig om jag bodde i Saudiarabien. Spännande tanke. Skulle en av mina svågrar bli en av mina förmyndare? Jag kan ju alltid hoppas på att jag fick välja vilken av dem. Hade jag fått min äldsta systers man till min förmyndare hade jag varit illa ute. Kanske inte! Han vill ju helst inte vara i närheten av mig. Han menar att jag har svårt att ta regi. Vilket är en väldigt god iakttagelse av honom. Jag har nog svårt att ta regi. Tur att jag inte blev skådespelare, hade nog velat själv bestämma lite för mycket i hur jag skulle vara och säga. Men tänk om han hade blivit min förmyndare. Jag tror att han hade tagit tillfället i akt och jag hade aldrig i livet fått öppna bankkonto. Vilket han kanske har rätt i. Jag hade fått sluta med att använda pengar på en massa saker som kanske är onödiga, men kul. Kanske jag behöver en sträng förmyndare. Men jag hade nog trots det valt min andra svåger, tror i alla fall att det hade varit lättare. Man kan aldrig vara säker på det. Makt har ju en tendens att få människor att visa sig från sina sämsta sidor.

Kanske de hade blivit mina söner. Undrar hur gammal den manlige förmyndaren skall vara, eller det kanske kvittar, bara han är en man. Mina söner hade i alla fall inte fått en lätt uppgift om det hade blivit någon av dem. Jag tror att de hade tackat nej till den uppgifter, eller så hade de tyckt att nu äntligen kan vi bestämma över mamma. Kanske de alltid har önskat sig det. Det hade nog varit ändå värre om de hade blivit förmyndare över sin storasyster. Det hade nästan varit intressant att se hur de skulle klara av att bestämma något överhuvud taget för hennes räkning. Kan se hur det skulle ha slutat med blodbad om de hade vägrat henne något vad som helst. Ja det är ju en intressant tanke att försöka tänka sig in i hur man hade levt som kvinna om man hade varit född i Saudiarabien. Men tanken känns på något vis omöjlig och skrattretande. Går faktiskt inte helt att föreställa sig. Vi bör vara glade att vi är födda i ett annat land än i Saudiarabien. Jag är det i alla fall.

Imorse på stranden joggade den lille hobbiten igen, hade kanske vilat sig igår. Men nu var han där. Ser ganska söt ut på något vis där han joggar fram med en liten dinglande och hoppande penis. Det fanns också en stor fågel där som jag aldrig har sett på stranden. Undrar vad det var för en fågel. Det finns en massa småfåglar och måsar de rör sig alltid i grupper, men denne fågeln stod på stranden och var alldeles ensam. Kändes som att den saknade en kompis. Det var ingen flamingo som det finns många av borta vid saltsjöarna. Först trodde jag det var en stork, men kan också vara en häger eller en trana. Ensam såg den ut i alla fall. Hann att ta någon bild av den innan den skrämdes av mina hundar och flög in i soluppgången.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s