Nordisk motståndsrörelse.

NMR skulle alltså demonstrera i Göteborg i går. De kom inte så långt. Ca 20 meter, det var nog världens kortaste demonstrationståg. Ja, tänk så mycket de 20 meterna kostade Sverige och alla de som betalar skatt i Sverige. Undrar om vi skulle räkna ut meterpriset. Var nog dyrare än att bygga ett 20 meter högt hus eller något annat. Inte för att jag är anhängare till NMR och skulle ha önskat att man kunde säga nej till dylika demonstrationer som visar öppna nazistiska tendenser, men och då menar jag ett stort men. Hur går det då med demokratien och tanken på att vi alla får tänka och tycka som vi vill. Visserligen tror jag inte att NMR är anhängare av den tanken, men Sverige i övrigt trodde jag var det. Jag blir oerhört besviken när motdemonstranter är mer våldsamma än NMR. Det var ju faktiskt de som menar att de tror på demokratien och att alla människor har samma rätt i världen, som började kasta sten och flaskor och försökte att komma åt NMR. Till råga på allt så kastade de inte sten mot NMR utan mot poliserna. Hur går det ihop? Jag förstår ingenting. En hel del personer har blivit omhändertagna av polisen. Dessvärre tror jag utan att ha facit att det är fler motdemonstranter än demonstranter som är omhändertagna. Det var faktiskt de som blev våldsamma. Jag hade trott att det skulle bli tvärtom.

Ja den där freden, inte konstigt att det blir kring, när båda sidor menar att de har rätt till att ta till våld om den andra sidan inte menar som de menar. I dag skulle vi ju ha haft val om självständighet i Katalonien, här i Spanien. Men det verkar inte som det blir något av med det. Men här i motsats till i Sverige stoppar polisen det innan det ens har börjat. Ser inte heller att det kallas demokrati. Demokrati innebär väl också att alla har samma rörsträtt och det kanske man kan säga var fallet i Göteborg, men verkar ju inte utåt att vara fallet i Katalonien.

Men hur som helst så är det fortfarande varmt i Spanien om än mulet än så länge på dagen. Solen kommer säkert idag också. Har varit turen på stranden, dock dök inte min hobbit upp. Men en hel del fiskare som vanligt på helgen. Någon skjuter kanonskott här i närheten och stör söndagsfriden. Undrar om man firar något. Det är bra att mina hundar inte är rädda för sådan ljus raketer, pistolskott osv. Återstår att se hur de förhåller sig till ballonger. Jag har nämligen införskaffat ett stort antal ballonger som jag skall blåsa upp på min födelsedag. Kanske mest för mina barnbarn, som kommer imorgon, yipii. Ser verkligen fram mot att träffa dem, har inte sett dem sedan jag åkte ifrån Norge i mars. Ja, deras föräldrar kommer ju med dem, men det är ju småkillarna som jag mest ser fram mot. Kanske inte sant, jag ser verkligen fram mot att träffa deras föräldrar också. Har nu förberett mig i flera dagar för att de skall komma. Tycker att det är lite trist att värmen i bassängen har gått ned till 21 grader, men troligen gör det inte mina barnbarn något, de är ju vana vid att bada i Norge i kanske 16, 17 grader, så det blir det ju varmt i poolen. Men jag tycker det är för kallt. Får hit någon imorgon som skall se på hur man på bästa sätt skulle kunna värma upp vattnet i poolen. Men det kommer nog inte till att ske denna veckan som de är här.

Leker med bilder här, tycker det är lite kul. Pippi ser lite undrande ut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s