Gyttjebad

Igår var jag med min son och hans familj i Torrevieja. Vi gick runt på strandpromenaden, åt lite, shoppade lite och mysta samman. Var en härlig dag. Vi avslutade dagen i Torrevieja med att åka till ett ställe där man skulle gegga in sig med lera för att avsluta i saltvatten. Vi hittade dit efter lite hit och dit körningar. Inte helt lätt att finna fram, men det gjorde vi. Hade beväpnat oss hemifrån med vattendunkar och gick alltså ner till ett gäng med människor som såg intressanta ut och som bara stod där. Svartgeggia på hela kroppen med ansiktet lysande vitt i allt det svarta. När vi kom ner så såg vi också ganska många som låg ut i sjön och guppade som vassbåtar ungefär. Såg märkligt ut. De bara låg där och guppade runt utan att till synes röra sig. Vi började med att gegga in oss med lera. Man tog lera från marken och alltså strök ut på sig själv. Det var väl det våra föräldrar sa till oss när vi var barn att vi inte fick göra, men här skulle man alltså göra det. Mitt yngsta barnbarn tog sig an uppgiften med stor förtjusning och geggade och geggade, jag gjorde också vad jag kunde för att bli föryngrad. Det var vad man sa att leran skulle vara så bra för huden alltså, skulle jag föryngras. Barnens föräldrar geggade också. Min svärdotter dock inte för än hon hade fotograferat underligheterna. Vi ser ganska kul ut på bilderna. Jag med toppluva eftersom jag inte ville ha lera i håret. Kanske lera är bra också för hår, men jag kände faktiskt inte för det. Mitt andra barnbarn som börjar komma i tonåren, geggade lite mer försiktigt. Han smorde bara in magen litegrann och sedan gick han ut i vattnet för att skölja av det. Jag tror att han också ville komme ifrån sin övriga familj. Tror att han skämdes över dessa lerindränkta släktingar och helst höll sig på avstånd. Efter smörjningen skulle man stå och låta leran torka på kroppen. Och efter det gick vi alltså ut i vattnet. Lovar det var saltvatten. Man kunde faktiskt inte komma under vatten oavsett hur man gjorde. Man flöt alltså utan ansträngning och tog man på botten så fick man bara upp saltkristaller. Jag trodde att det var singel på botten, men alltså det var salt. Jag är ganska säker på att Döda Havet inte är saltare. En speciell upplevelse. Man bara lade sig ner så flöt man i vattnet. Kändes lite som att mista kontrollen, eftersom man inte kunde ta sig fram helt på grund av att allt flöt upp till ytan. Jag försökte med bröstsim, men betagen togs bara i luften. Benen flöt bara upp ovanför vattnet. Gick lite bättre med armarna, de kunde jag tvinga ner under ytan.

Nu är jag ju alltså flera år yngre än igår. Och så frisk i leder och allt i hela kroppen efter denna upplevelsen. Kan tänka sig att upprepa behandlingen, men skall väl akta sig så att man inte gör det för ofta. Rätt vad det är blir man ju så ung att man kanske inte är född. Denna upplevelsen var dessutom helt gratis. Tror dock att Torrevieja i en nära framtid kommer att se att detta kan bli en kassako. Det kom och gick människor hela tiden. Mest turister tror jag.

Nedan här är en staty som står på en pir i Torrevieja hamn. Står och väntar på att hennes älskade skall återvända från havet. Torrevieja har överhuvudtaget en fin strandpromenad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s