Spanska nationaldagen.

Idag på stranden var det en massa fiskare, det brukar det bara vara på söndagar när spanjorerna är fria från jobb. Allt annat verkade att vara som vanligt. Mötte ungefär samma människor på väg till och från stranden. Mest engelsmän men också många tyskar. Alla tog morgonturen med sina hundar, en och annan joggade. Det blir fler och fler hundar som går i koppel och som man går in i skogen med när det kommer andra hundar. Kanske de är aggressiva mot andra hundar. Det kan inte vara så lätt att ha en sådan hund här i Spanien. Hundarna här är vana vid att gå fram och hälsa, kanske ibland leka lite och sedan bara gå vidare med matte eller husse. I dag mötte jag en med en stor Newfoundland hund som hon höll hårt i koppel. Just då gick Fluffy vid min sida och brydde sig inte alls om hennes hund. Pippi hade hamnat på efterkälken lite men hon bryr sig ju överhuvudtaget inte om andra hundar. Hon har fullt upp med att undersöka marken och lukta på konstiga lukter. Tyskan sade på tyska att jag hade en hund därborta och verkade aningen arg. Jag blir så förvånad över att man befinner sig i Spanien och pratar ren tyska med någon man möter och verkar att förvänta sig att den mötande kan förstå vad man säger. Nu förstår jag ju lite tyska, men jag blir lite förundrad ändå. Det skulle faktiskt aldrig falla mig in att säga något som jag ville att andra skulle förstå på svenska eller för den delen norska när jag befinner mig i ett land där man inte har svenska eller norska som modersmål. Jag tror att hon fick ett problem längre fram då jag precis hade mött en hel koloni med lösa hundar. Ca 10 stycken som gick samman ner till stranden.

När jag kom hem efter promenaden så hörde jag massa raketuppskjutningar och det var ganska så lugnt på gatorna. Det verkade som La Marina vaknade sent. Inga byggjobbare. Gick in på nätet. Såg att det faktiskt är Spaniens nationaldag idag. Det är faktiskt ganska så illa att bo i Spanien och inte veta när de har sin nationaldag. Jag måste skärpa mig lite på den punkten. Läste att man firade Columbus landstigning i Amerika och den kallas alltså också Columbusdagen. När jag läste på nätet såg jag också att man den 9 oktober firade Columbus i tillägg. Antagligen inte landstigningen, men förstod inte helt varför. Skall läsa på mer. Den 9 oktober är också alla hjärtans dag i Spanien. Jag måste nog lära mig lite mer om kulturen här om jag skall fortsätta att bo här. Det är ju alltid spännande.

Idag får man alltså stå ut med raketuppskjutningar och bomber hela dagen tror jag. Det har ju i alla fall börjat bra nu på morgonen. Tur att mina hundar inte är skotträdda. Det verkar som att man firar dagen med raketer, militärparader och flyguppvisningar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s