Äntligen fönsterputsare.

Nu har jag haft mitt hus i Spanien i snart 5 år. Huset är på sina ställen ganska högt, både inomhus och utomhus. Ca 7 meter upp till 2 stora fönster. Om man inte kan flyga och inte har en väldigt lång stege kan man inte putsa dem. Jag kan inte flyga och har inte en tillräckligt lång stege. Försökte få tag i en teleskopstege som var 4 meter, men skulle hem och mäta först. När jag kom tillbaka var alla stegarna slutsålda. Berättade för min son om det, men han förstod inte något för jag har en tendens till att förväxla ord och därför sade jag cyklopstege, dessutom gång på gång utan att förstå felsägningen. Han blev visserligen väldigt intresserad av hur en cyklopstege ser ut. Det kanske är något nytt som jag kan upptäcka. Fast jag vet inte helt själv vad man skulle ha en cyklopstege till. Kanske att andas runt hörn eller något, vad det nu skall vara bra till.

Jag är med i några spanska sidor på Facebook där jag har skickat förfrågningar om någon med lång stege kan komma och putsa mina fönster. Har inte fått något svar. Häromdagen damp det ned en reklamkupp i brevlådan om fönsterputsare. Ringde dem med en gång och de kom och tittade på huset och gav mig ett kostnadsförslag för fönsterputs inomhus och utomhus. Jag nappade på det. Har ju faktiskt inte kunnat se himlen genom mina fönster högt upp på något år. Har försökt att putsa dem jag har nått, men dels är jag inte så bra på att putsa fönster, de blir liksom alltid randiga eller fläckiga så det har varit varierat resultat. Och plexiglaset som omger balkongerna har jag helt misslyckats med på utsidan.

Nu kom två engelska män med stegar och fönstertrasor och fönsterputs. Invaderade mitt hus. Klättrade som ekorrar upp och ner på stegar och lämnade ett fantastiskt städat hus när de gick. Jag kunde se genom alla fönster. De putsade mitt glasbord så att det såg ut som nytt. Putsade alla speglar som de hittade, metalldörrarna utvändigt var tvättade osv. Hela huset såg ut som nytt, tyckte jag. Jag tror att allt tog 2 timmar. Fantastiskt, det var en ny upplevelse, som definitivt var värt pengarna. En sak blev jag i alla fall säker på, jag skall inte bli fönsterputsare. Jag tror jag hade fått sparken efter första fönsteret. Även om jag hade hållit på i en vecka så hade jag aldrig lyckats få det bra. Nu har vi ett avtal om att de skall komma och putsa fönstren utomhus var 5 eller 6 vecka. Nu skall jag alltså få ett fint hus. Här faller ju hela tiden ett fint stoft av gul sand på allt, så det behövs säkert så pass ofta, även om jag nog hade klarat mig med lite länge uppehåll mellan. Men då blev det dyrare, för de menade att det tog längre tid för dem om det hann att bli för smutsigt mellan gångerna. Kanske sant, kanske marknadsföring. Jag gav mig i alla fall. Inomhus menade de att det nog inte behövdes mer än ca 3 gånger om året. Ja, jag hade ju väntat i 5 år denna gången, så det blir ju stor skillnad. Jag hade nog klarat mig med 2-3 år.

Bild av mina höga fönster efter putsningen, ni skulle ha sett hur de såg ut innan putsningen. Men det skulle ni kanske inte likväl. Var svårt att se dem då.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s