Sällskap igen

Var i går kväll och hämtade en norsk väninna på flygplatsen. Både jag och hundarna blev glada. Satt uppe lite sent och snackade och drack vin. Åt också en något överkokt paella. Jag har nästan tagit det till vana när det kommer besök. Det är ju trots allt Spaniens nationalrätt. Varje gång det kommer någon ner och hälsar på mig vid den här årstiden så känner jag mig väldigt priviligerad som får lov att bo här. Alla menar ju att det är fantastiskt att kunna sitta ute till sent på natten och snacka utan att frysa. Jag börjar ju ta det som en självklarhet att jag lever mer ute än inne. Har varit på stranden utan väninnan. De flesta som kommer hit har ju semester och vill sova lite på morgonen som de inte kan när de skall upp i jobb. Hon kommer säkert med mig någon morgon. Jag själv startade som vanligt, dock lite tröttare än vanligt, mycket vin och mycket snack sätter ju sina spår. Antagligen är det väl jag som snackar mest, jag är ju lite i behov av det, har ju inte alltför djupa samtal med hundarna på dagarna. På stranden var det lugnare än vad det brukar en söndagmorgon, då det brukar finnas fler fiskare där då. Men min lilla strandhobbit var dock på plats som vanligt. Jag själv har börjat gå med jacka på morgonen men han joggar vidare utan en tråd på kroppen. Det är nästan så att jag får lust att erbjuda honom min jacka. Vet inte när han skall börja ta kläder på sig. Någon gång måste det väl bli för kallt för honom också.

Det är bra att vara i Spanien för här har man ju siesta. I dag efter allt snack och vindrickande kommer jag helt säkert att ta en tidig siesta, kanske direkt efter att jag har skrivit detta. Min väninna har ju ännu inte vaknat så jag kan väl lägga mig här ute på soffan och sova lite till. Hundarna har redan lagt sig och sover gott efter strandpromenaden.

Slottet i Alicante. Jättestort.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s