Slöa dagar

Idag har det verkligen varit en sådan där slö dag. Försov mig imorse och sedan har den bara fortsatt i den andan. Ni vet en sådan där dag när man varken orkar tänka eller göra något. Har legat i soffan utomhus och lyssnat på ljudbok och knappt orkat röra mig. Visserligen ett veterinärbesök imorse med Fluffy. Hon har öroninflammation i båda öronen. Jag trodde att det var i det ena. Inte konstigt att hon inte vill bli klappad på huvudet. Har väl haft jätteont länge. Jag har ju försökt med lite medicin här hemma utan resultat. Nu fick hon antibiotika och att vi skall komma tillbaka imorgon. Har också igen fått en del mediciner som jag skall få i henne. Får hoppas att det blir bra. Men alltså annars en enbart slö dag.

Har tänkt lite och slumrat lite. Skrev ni dagbok när ni var i tonåren? Jag gjorde det. Har kommit att tänka på det nu när jag igen skriver detta som en dagbok. Är ganska säker på att jag inte skrev de dagar som det inte skedde så mycket. Och tror också att jag rapporterade lite mer spännande saker i dagboken på den tiden än vad som verkligen var fallet. Gjorde mig också lite bättre än vad jag i verkligheten var. Har tyvärr inte mina dagböcker kvar, men är ganska säker på att jag bara ville skriva när jag upplevde att jag var omtyckt och populär, inte annars. Det kom inte förrän senare. Senare när jag blev äldre, gifte mig, skaffade barn och allt det där vanliga och en aning tråkiga, då skrev jag bara när jag var olycklig. Hade jag sparat på alla de anteckningarna hade man trott att jag var deprimerad hela tiden, det var jag inte. Men när jag hade det bra så behövde jag inte skriva, det var när jag var olycklig som jag behövde skriva av mig alla mina negativa tankar och känslor. Gav nog också skulden till omgivningen för dem, så att jag kunde fortsätta att känna mig som ett offer istället för en som faktiskt själv var delaktig i livet. Konstruerade säkert också på den tiden verkligheten så att jag inte skulle vara den som klandrades utan de andra skulle vara de som gjorde mitt liv olyckligt. Jag hoppas att jag har kommit lite vidare i de tankarna, även om jag inte tror på att vi blir klokare med åren. Så hoppas jag att jag idag förstår att det är jag själv som formar mitt liv och ser till om det blir dåligt eller bra. Dock inte alltid.

Men idag har det varit en bra dag även om den har varit slö och tråkig i bemärkelsen att det faktiskt inte sker så mycket.

Min väninna har i alla fall både solat och badat, i den poolen som jag tycker är alldeles för kall nu, ca 20 grader. Jag har inte gjort det heller. Hade kanske fått lite mer energi då, men avstod. Vi åker nog snart i en affär. Hoppas att min väninna inte har allt för tråkigt i mitt sällskap, utan att hon också kan njuta av att ha det lite tråkigt. Kanske morgondagen blir mer aktiv, men det är jag inte helt säker på. Jo på kvällen, då kommer det en som skall montera ett täcke på min pool så att den kan hålla lite på värmen. Har ännu inte helt fått klart för mig hur jag skall kunna koppla in värme i den, men det kommer.

Lika lat som kaninen här känner jag mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s