Spanskakurs igen

Ja, nu har jag åter börjat en kurs i spanska. Denna gången är det bara en gång i veckan, skall se om det fungerar bättre för mig. Men jag har ju försökt det också tidigare utan att lyckas. Nu har jag alltså försökt att lära mig spanska med babbel, därefter privatlektioner på Skype 20 gånger. 4 veckors (20 hela dagar) intensivkurs i spanska och nu denna alltså. Klarar jag inte det nu heller så ger jag upp, tror jag. Idag har man alltså placerat mig i en fortsättningskurs då de tyckte att jag väl borde kunna lite mer spanska när jag har läst det i så många omgången och i olika variationer. Jag är inte lika säker som de var när de placerade mig där. Men det började bra, ingen visste vilken bok vi skulle ha i fortsättningskursen så jag fick betala för bok 2 med löfte om att få byta till bok 1 om det nu var den vi skulle ha på kursen. Boken kostade 52€ + att kursen ju också kostade. Har lagt ner mycket pengar fram till nu på att lära mig spanska, utan resultat. Det visade sig snart att det var bok 1 jag skulle ha. Bok 1 var tyvärr slut, så jag kunde ju inte byta. Nu sitter jag med en inte uppackad bok 2 och har läxa till nästa gång i bok 1, som inte finns. Finns i Sverige sa dem, men innan jag kan få den så är nog kursen närmast slut. Spännande att se. Det var stora variationer i kunskapsnivå i alla fall. Någon kunde det nästan lika dåligt som jag kan, medan andra pratade iväg med läraren som faktiskt kan svenska. Jag förstod inget. Ja, ja vi får väl se. Har ibland lust att ge upp med en gång. Borde ju kunna det. Kan en del ord, men om jag hör dem i en mening så kan jag inte ens de orden. Det måste vara något fel på min hörsel, eller så är det bara inlärningsförmåga som inte fungerar mer.

Idag lite bättre väder med sol och inte regn, 24 grader just nu, men mycket blåsigt idag. Inte blåsigt om man jämför med Borhaug och Listaområdet, men blåsigt för att vara här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s