Höst i Spanien.

Det börjar bli höst i Spanien. Jag sitter visserligen ute och dricker mitt morgonkaffe men iförd jacka, och shorts. En lite konstig kombination, men fryser inte lika mycket om benen som om överkroppen. Hundarna är inte lika trötta och slöa på morgonen, de far faktiskt runt och leker. Det gör de inte när det är 30 grader på morgonen. Låter ibland som om de är sura på varandra, biter och hoppar och morrar ibland. Men de verkar att förstå varandras språk. Mer än vad jag gör när folk omkring mig pratar spanska. Nu har jag faktiskt bara 2 dagar på mig för att göra läxan till torsdag. Tyckte att jag hade så god tid på mig, men har något motstånd som är svårt för mig att övervinna när det gäller att göra läxa. Kan det vara orsaken till att jag inte lär mig spanska. Idag måste jag. Har bestämt mig för att inte börja lyssna på någon bok, för då slutar jag inte för än den boken är färdig och när den är färdig letar jag genast upp en ny bok att sysselsätta mig med. Fantastiskt hur vi fungerar i förhållande till att söka lust i stället för nytta. Jag vet ju att jag har mycket bättre samvete om jag gör något nyttigt, men till trots för att jag nu har all tid i världen, så skjuter jag upp allt det där som jag kan göra imorgon, men borde ha gjort idag. Har en del saker som jag har skjutit upp i månader. Skulle kanske göra dem idag för att känna att jag inte har så många bör och måsten framför mig. Det där tråkiga alltså. Samla papper till att söka om residens i Spanien, få bort löven efter vinrankan som nu håller på att vissna ner. Klippa bort klängväxter som växer ner i marken och växer för fort. Såga ner lite vissna palmblad, bädda sängen, dammsuga, torka damm och torka golv, en aldrig sinande ström av saker som man borde göra också om man är pensionär. Roligare att skriva. Gör alltså det istället. Jag blir alltså. inte annorlunda, känner gott igen mig själv i hur jag handskas med olika saker, men hade mycket lättar för att försvara allt det jag inte gjorde så länge jag jobbade. Kunde då alltid skylla på att jag inte hade tid, det försvaret har ju upphört nu.

Stränderna är nu ganska tomma på morgonen och också till dels på dagen. Mest några som går tur med sina hundar och en och annan vilsekommen joggare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s