Sömn

En sådan där natt igen som varken jag eller Pippi sov. För mig är det ju inte så ovanligt och man kan ju fråga sig hur mycket sömn en människa behöver när man inte gör något speciellt hela dagen innan. Dessutom hade jag somnat en stund i solen på dagen. Men Pippi brukar ju faktist sova gott hela natten, även de nätter som jag ligger och vrider och vänder mig på. Hon blev så närgången. Hon sover ju liksom Fluffy i min säng. Men hon och Fluffy också brukar lägga sig gott till rätta en bra bit ifrån mig, inte så i natt. Hon försökte sova på mitt huvud, min mage, min rygg och var allmänt orolig. Klockan 04:00 gav jag upp, gick ut med henne för att se om det var det hon behövde. Men det var det nog inte. Försökte lägga mig igen, var ju nu ganska trött. Oron fortsatte, Pippi kunde inte hålla sig stilla. Gick upp, kokte kaffe och satte mig utomhus. Pippi ville vara nära hela tiden. Fick ha henne i knäet, med filt över eftersom hon skakade. Undersökte henne från topp till tå för att se så att inte något gjorde ont eller om jag kunde känna något annat fel. Inget fynd. Kanske hon bara också hade en sådan där natt som jag hade. Efter turen i morse och när jag burit ut dynorna till soffan utomhus så lade både hon och Fluffy sig tillrätta och somnade. Just nu sover de djupt båda två. Har inte fått förklaring till varför hon betedde sig som hon gjorde inatt, hon är ju lite dålig till att prata om vad det är som bekymrar henne. Tur att saker går över och jag tror att hon nu igen har det bra och är på gott humör. Kan faktiskt ligga ensam också och sova nu.

Ännu en dag med spanskläxa, lyssnade igår på allt de jag spelat in med tidigare inlärt spanska. Har alltså inte hunnit ännu till läxan som jag har till imorgon, men sista chansen idag. Får se hur mycket disciplin jag äger. Får en massa gjort som jag har skjutit upp. Bland annat sagt upp hundarnas försäkring i Norge, eftersom jag ändå inte får ut något på den här, då veterinärerna i Spanien inte förstår varför de skall skriva så mycket intyg som försäkringen kräver för att jag skall få ut pengar. Jag skrev det i min uppsägning, men de svarade bara att de nu har sagt upp min försäkring. Inte ett ord om varför jag inte kan få ut pengar på sjukvård för hundarna i Spanien.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s