Katt som åker bil

Idag fyller min älskade syster år. Skulle önskat att jag var hos henne och kunde krama om henne. Jag som normalt inte direkt älskar att prata i telefon, kan faktiskt använda ganska lång tid när jag pratar med min syster och svåger. Vi brukar i regel FaceTime, det fungerar bra ibland. Ibland fryser bilden och jag kan höra att hon pratar men ser bara en stillastående bild. Det blir oftast bättre efter en stund. Fick höra av henne att det var Mikaeli marknad idag. Därför kom min andra syster och hälsade på henne. Hennes son hade åkt till New York så hon var hundvakt. Det är ganska bra att fylla år på en fredag, då är det många som kan komma och fira, men kanske lite mer jobb för födelsedagsbarnet. Så skulle det ju inte vara, den som fyller år skulle ju vara den som blev uppassad inte den som passade upp. Ja, det där med jämlikhet fungerar inte alltid. Se på ”metoo” kampanjen. Jämlikheten har inte kommit så långt som vi inbillar oss ibland. Gamla traditionella könsroller upprätthålles. Jag läste om en kvinna som hade varit på en föreläsning i sexologi, där föreläsaren verkade det som på fullaste allvar hade uppmanat kvinnor att ”ställa upp” på sex med sina män, även om de inte hade lust. Det kändes som att vi skulle gå tillbaka till 1800-talet. Jag själv levd inte då, så egentligen vet jag ju inte helt hur det var med jämlikheten då, men kvinnor fick ju inte rösträtt för än en bit in på 1900-talet, så jag kan ju inte tro att det var så mycket till jämlikhet, men kan ändå mindre förstå varför vi skall gå bakåt istället för framåt.

Min syster berättade också att hon hade varit på en skolträff i vår gamla skola. Träffen ägde rum cirka 3 mil från där de bor. Hon körde dit och körde runt lite, hämtade en annan gammal skolkamrat och var på lite sightseeing med skolan. Lämnade sin klasskamrat och gick in hos henne och snackade en stund. Kom ut till bilen och där satt en katt. Hennes klasskamrat troddde att det var hennes grannes katt, men den hade inget halsband på sig och det hade grannens katt alltid. Min syster sade att den såg faktiskt ut precis som en av henne katter, men hon kunde ju inte tro att den var här, 3 mil från där de bodde. Hon ringde för säkerhets skull och frågade min svåger om den katten var där. De har ganska många katter. Han hittade inte den och det blev mer och mer troligt att det var deras katt. Hon fick in katten i bilen och körde hem. Katten var nöjd med att åka inne i bilen och gick omkring och såg sig ut när de åkte hem igen. Katten fick mat när de kom hem och gick efter det in och lade sig i bilens motorhuv igen. När min svåger öppnade motorhuven så fräste katten till honom, den är snäll och god normalt. Men nu sade den alltså. Ge fan i det här, detta är min motorhuv inte din. Här bor jag. Efteråt har de förstått att när de har varit av med den katten någon dag, så har heller inte bilen varit hemma. Det var alltså inte första gången som katten tog sig en åktur i bilen. Varmt och gott och trivdes gott med att åka bil. Den har nog blivit lite beroende av att se lite nye ställe. Borde kanske akta sig för att gå av när de stannade på en främmande plats. Risken finns ju att bilen och det som katten betraktar som sitt hem försvinner medan den är ute på en upptäcktsfärd.

Den här katten åkte i motorhuven inte på hjulet som katten på bilden. Tur för den.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s