Vintertid

Nu har vi ställt tillbaka klockan. Fast jag har inte gjort något, det verkar som att alla mina klockor gör det automatiskt, förutom den i bilen. Jag tror jag behåller den i bilen på sommartid även om det är vintertid som är normalt. Ja, alltså det vi hade hela tiden förr i världen. Jag tycker liksom om att se vad klockan egentligen hade varit igår. Speciellt nu när det är vintertid, eller normaltid, att se vad klockan EGENTLIGEN skulle vara igår alltså. Det känns om att man har fått en extra timme. Därför tycker jag om skiftningen till vintertid, men skiftningen till sommartid känns inte lika bra, då förlorar man ju en timme och ligger på något sätt hela tiden efter. Jag tycker om att det är ljusare på morgonen, det märks i alla fall här i Spanien. När jag jobbade i Norge och Sverige spelade det inte så stor roll eftersom det likväl var mörkt när jag körde till jobbet och mörkt när jag körde från jobbet. Här är det ju ljusare lite längre tid på vinterhalvåret än i Norge och Sverige och det är väl på vintern man behöver lite ljusare tider. Förstår varför man inte pyntar lika mycket här i Spanien till jul som i Sverige och Norge. Det behövs liksom inte här. Kvällarna är faktiskt ljusa länge nog tycker jag. Ganska skönt när det blir lite mörkt, här blir det mörkt med en gång när det blir mörkt liksom att solen går upp så att man faktiskt ser att den stiger uppåt. Jag vaknade som vanligt alltså en timme tidigare enligt klockan men i vanlig tid enligt mina hundar. Det var mörkt, tänkte att klockan kanske ändå hade missat att ställa in sig. Satt ute och drack kaffe i mörkret och tänkte att jag får väl köra till stranden likväl och gjorde så. Innan jag var nere på stranden var det helt ljust en halvtimme tidigare än i går, men EGENTLIGEN en halvtimme senare än i går. Ni förstår kanske vad jag menar, det är inte alltid jag själv förstår det. Nog om vintertid, nästa söndag har vi vant oss och tänker inte alls på det längre. Går fort ibland med förändring.

Idag skall jag på Scandinavium Expo i Torrevieja. Ja, det vill säga om min GPS är samarbetsvillig för ovanlighetens skull. Den har liksom alltid bestämt sig i förväg vilka adresser den accepterar och det är inte de adresserna som jag skall till. Får hålla tummarna, annars hittar jag väl aldrig dit eller som sist när den inte ville ta min adress så hamnade jag ju nästan halvvägs till Madrid. Denna gången vet jag att det ligger i närheten av Torrevieja och en go-cart bana. Det står i vägbeskrivningen, som om de antager att alla vet var go-cart banan i Torrevieja är. Inte jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s