Scandinavian Expo.

Var igår samman med min svenska väninna från Gävle på Scandinavian Expo. Som vanligt ville inte min GPS ta den adressen som stod på vägbeskrivningen dit. Jag fick alltså som vanligt improvisera. Kom nog så nära i min improvisation, slapp alltså denna gången att köra runt i halva Spanien som jag gjorde när jag skulle till sko outlet. Fick också en helt fantastisk parkeringsplats, som jag både kunde komma in i och lätt ut från. Det är inte så lätt att hitta här i Spanien. Det kostade 2 € i inträde så det betalade min väninna som menade att hon skulle bidra till dieseln, även om hon sa bensinen. Ja, alltså vi startade med att gå runt lite och titta på de olika tälten, plötsligt efter ca 2 minuter var vi vid utgången igen. Ja, alltså denna mässa var verkligen inte stor. Man var ute innan man hade fått en överblick över vad de visade. Min väninna hittade dock svensk matjessill till sin stora glädje och köpte 3 burkar. Vet inte om det inte blir lite svårare för henne att hitta gräddfil och gräslök här. Jag fick också kontakt med en firma som installerade solceller på husen. De fick min adress och lovade att komma och göra en kostnadsfri genomgång av vad jag skulle behöva. Fick också veta att det har till för någon månad sedan varit förbjudet att tjäna pengar på att installera solceller och på det sättet ”lura” de elektriska bolagen på pengar. Det förklarar ju varför det är så lite solceller här i solens land. Men enligt de så var det nu tillåtet. Jag har ju undrat många gånger varför det inte sitter solceller på alla husen här. Elektriciteten är ju jättedyr. Jag betalar ca 250€ varje månad för elen. På vintern när jag måste värma upp huset en del blir det klart ändå dyrare.

Hur som helst var vi snart ute från den skandinaviska mässan och tog istället en avstickare till La Zenia som inte låg så långt därifrån. Där fick vi något i våra magar och min väninna köpte en grill på Merlin LeRoy. Jag köpte en lampa där. Min väninna hittade också en liten julgran (konstgjord) som hon köpte. Det gäller att ladda inför julen i tid. Har dock aldrig sett så mycket julsaker som på Merlin LeRoy. Det är klart dit man skall åka om man vill pynta som i Norge/Sverige. Vi hade dock inte någon lust alls att gå runt i alla klädesaffärerna på La Zenia, utan åkte hem igen. Hade varit en trevlig tur samman med trevligt sällskap.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s