Todos los Santos

Idag var det helgdag här. Alla helgons dag. Kommer lite överraskande för mig. Det är inte så lätt att vara uppdaterad på helgdagar i ett nytt land. Här finns ju både nationella, regionala och lokala helgdagar. Tror dock att Todos los Santos är för hela Spanien. Alltså ingen idè att köra och köpa mjölk. Skall jag säga som det är så köper jag inte ofta mjölk här, men när jag köper så köper jag för flera månader framåt. Väldigt bekvämt med att ha mjölk som håller sig i skafferiet och inte behöver ta plats i kylskåpet. Det är väl också enda lösningen här i Spanien. Vanlig mjölk alltså den helt färske skulle ju inte hålla sig färsk under transporten från affären till kylskåpet på sommaren. Men självklart tycker jag att det är väldigt praktiskt att ha mjölk hemma som man slipper förvara i kylskåp. Det är mycket i Spanien som jag tycker om. Bland annat sophämtningen. Den att ha container utställda lite överallt som man kastar sina sopor i och som töms varje dag. Ingen lukt vid någon soptunna sidan som sitt eget hus här inte. Jätteskönt. Mycket är bra, en del är inte lika bra, kanske. Vädret är definitivt bättre här. Behöver inte ha snö utanför min dörr, klarar mig bra med att se den på vykort. Idag blir alltså en sådan där dag då man lika gärna kan hålla sig hemma hela dagen. Har ju klart varit vid stranden på morgonen, men tror annars att jag och hundarna tar det helt lugnt här hemma. Borde kanske göra något utomhus, rensa lite i rabatter t.ex och ställa till rätta. Städade faktiskt inomhus igår, det var inte illa. Det var ett tag sedan sist, men det känns ju ganska bra efteråt, kan gå på golvet utan att det krasar av sand nu. En liten stund, går fort över.

Ha en fin fin Todos los Santos.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s