Värme i poolen.

Idag skall det komma hantverkare och förbereda för installation av värme i poolen. Skall bli jätteskönt, speciellt med tanke på hur luften känns idag. Det är bara 16 grader varmt och jag sitter inlindad i en filt. Är naturligtvis utomhus ändå. Det är man bara i Spanien. Jag har gått genom många olika tankar när det gäller att installera värme i poolen. Många säger att man bara använder sig av värmen i poolen på vintern det första året. I så fall blir det ju en ganska dyr och onödig investering. Så jag har varit tvungen att lova mig själv att jag nu måste simma minst en halvtimme varje dag för att ta till vara värmen. Undrar hur länge jag håller det löftet. Jag har ju en otäck vana att bryta mina löften till mig själv. Lyckas ju alltid hitta någon ursäkt, för inte just i dag, för att sedan på sikt glömma bort löftet helt. Ja, kanske det blir en onödig investering, men nu blir det så i alla fall. Mina barn är negativa, den ene tror att jag installerar det bara för att mina barnbarn skall kunna bada året om. Den andra sonen menar att det hade varit vettigare med en jacuzzi, kanske han har rätt, men jag kan i alla fall inte simma i den, bara sitta. Sitta gör jag ju som det nu är ändå alldeles för mycket.

Det är inte säkert att själva värmepumpen kommer idag, men de skall förbereda allt annat så att när den anländer troligen på måndag så är det bara att koppla på den. Så kanske jag kan bada i poolen redan på onsdag nästa vecka. Jag gläder mig i alla fall. Min dotter har jag inte vågat inviga i planen. Hon är jag säker på att hon tycker att jag är närmast vansinnig. Hon har säkert rätt i det, men tyvärr det är den enda mamman hon fick. Det blev ingen annan. Kanske hon likväl skulle uppskatta att kunna bada i poolen när och om hon kommer och hälsar på mig. Min ena son kommer ju redan om 14 dagar så han och hans kompisar skall i alla fall få chansen.

Har kommit i kontakt med en som har hästar och anordnar ridturer upp i bergen av och till. Det skall jag definitivt försöka mig på. Problemet där är ju att jag faktiskt inte har några ridkläder här nere. Skall se om man kan hyra någonstans eller köpa någon billig hjälm och stövlar här nere. Det går alldeles säkert.

Har alltså inte sett min värmepump, men är ganska säker på att den inte ser ut så här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s