Jullar änglar.

Har aldrig hört talas om dem, men har nu fått en uppgift att hitta dem i Spanien. De är tydligen spanska, men jag har heller aldrig sett dem här. Kanske har jag inte haft ögonen öppna. Tydligen populära då jag såg dem på EBay där de kostade hisnande summor. Lite kul att när saker blir samlarobjekt så höjs priserna till troligen det femdubblar mot vad de är värda. Kommer ihåg Lena Larssons knubbiga figurer på 60-talet tror jag som också blev samlarobjekt och steg i pris. Liksom jag har förstått att jag har en svärson som älskar några tjocka damer, kommer inte ihåg vad den serien heter, men det är ofta några tjocka damer som hänger i snöre och liknande. De har också blivit konst. Jag tror att ganska många skulle kunna göra dem själv. Definitivt har jag ett barnbarn som hade kunnat det, och också min dotter som har gjort mycket keramik som jag tror har mer konst i sig än dessa konstiga figurer som får ett samlarvärde.

Har åter igen simmat i min 30 tradiga pool, men temperaturen i luften fortsätter att sjunka, även om jag hörde på stranden imorse att det skall bli lite varmare igen. Den som sade det hade stickad mössa och stickad halsduk på sig, Väl gömd i dunjacka och långbyxor, skor och strumpor. Såg nästan ut som om det var köldgrader. Det är det i alla fall inte. Han var tysk så han borde väl vara lite van vid kallt väder, lite kallare än här. Jag själv hade dock också för första gången sedan jag kom hit tagit på mig jeans istället för shorts imorse. Temperaturen låg under 10 grader imorse, men steg klart mitt på dagen till över 20 grader. Så jag kunde sola lite idag också. Det är lite lättare att sola nu när inte temperaturen går över 30 grader. Då är det för varmt att ligga i solen. Tysken är dock en av dem som är säker på att man blir förkyld av att frysa. Det är inte så lätt att ändra på seglivade ”sanningar” eller myter som jag säger. Han är ju också säker på att hans hund kommer att blir förkyld om han fortsätter att hade i medelhavet. Den hunden älskar vatten, kanske älskar han fiskarna mer än vattnet. Han är hela tiden i vattnet och spanar efter fiskar. Har inte hittat någon som jag har sett. Men han ger inte upp.

Så här kan alltså jullar änglar se ut har jag slagit upp på nätet:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s